Епіляція та депіляція: плюси й мінуси методів, табу на процедури

Теми
29 квітня 2013 о 11:496872 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Епіляція та депіляція: плюси й мінуси методів, табу на процедури
Які бувають методи, як їх обрати, не зашкодивши здоров’ю, та що варто знати, аби ефективно боротись із небажаним волоссям

, розповіла Марина Свиридюк, косметолог медичного центру «Медея», що в Полтаві.

Фото зalisa-sad.ruФото зalisa-sad.ru

Здавалося б, давно відомі ці два слова, а видалення небажаного волосся стало для багатьох нормою. Актуальними стають депіляція й епіляція, тим паче тоді, коли надворі сонечко, і жінки й чоловіки починають носити відкритий одяг. Але досі жінки й чоловіки роблять чимало помилок через незнання нюансів депіляції й епіляції чи ховають проблемні ділянки, комплексуючи. А так хочеться мати привабливий вигляд!

Як говорить лікар, в Україні, й Полтаві зокрема, іноді можна побачити те, що уже давно вважають нормою у світі, а до нас це лише доходить. Люди комплексують, але не ідуть до косметолога чи іншого лікаря, якщо страждають на оволосіння. Останніми роками ситуація змінилась накраще, навіть чоловіки, особливо улітку, роблять косметологічні процедури заради комфорту та краси. У Західній Європі співвідношення жінок і чоловіків, що роблять депіляцію й епіляцію, однакове, в Україні жінок набагато більше.

– Волосся, яке заважає і якого соромишся, улітку гарне середовище для бактерій, що сприяють запаху поту, – говорить Марина.

Депіляція й епіляція – різні поняття, перший означає позбавлення небажаного волосся на досить короткий термін. А от завдяки епіляції можна й назавжди забути про ненависні волосини.

Методи депіляції

Механічні: восковий, вищипування, гоління

  • Восковий (за допомогою гарячого і теплого воску)

Переваги: доступність, можна зробити навіть удома, швидкість процедури. Ефект зберігається до 3 тижнів. Компоненти використовуються природні, тож така депіляція гіпоалергенна.

Недоліки: відносно болісна процедура. Можливі гіперемія (почервоніння) шкіри чи інфікування, якщо процедура виконана в неналежних умовах. Та й чекати треба, хоча вже час показувати ніжки, наприклад. Але віск має схопити волосину, тому її довжина повинна бути 2-3 мм.

Як каже Марина Володимирівна, усе під час проведення воскової епіляції мусить бути одноразовим.

  • Гоління

Принципової різниці, як каже лікар, у станках для гоління чоловічих і жіночих немає – лише дизайн і «гачки» реклами.

До речі, менш небезпечно голитись електробритвою та тримером із різними насадками, це нині досить популярно і серед жінок.

Переваги: доступність, швидкість процедури.

Недоліки: ефект малотривалий, можна інфікуватись чи поранитись, може вростати волосся у шкіру.

  • Вищипування – за допомогою електроепілятора відбувається висмикування волосин.

Переваги: доступність, досить тривалий ефект.

Недоліки: досить болісна процедура, невідомо, як себе поведе волосся: стане грубішим, закрученим чи вростатиме, адже відбувається руйнування волосяного фолікула.

Хімічний метод

За допомогою крему-депілятора, аерозолів, лосьйонів, гелів.

Переваги: доступність, швидкість, безболісний.

Недоліки: можлива алергічна реакція, висипання на шкірі (токсикодермія), хімічний опік. Тому варто чітко дотримуватись інструкції, робити пробу на невеличкій ділянці шкіри. Нетривалий ефект (тиждень чи трохи більше).

Якщо підходять, то можна обрати кілька методів для різних ділянок тіла. Головне – аби вам було комфортно, зазначила лікар.

Епіляція

Епіляція – видалення волосся за рахунок руйнування волосяних цибулин. Після кількох сеансів епіляції небажане волосся узагалі може припинити ріст на кілька років.

На сьогодні, як говорить Марина Свиридюк, не існує методу, який би на 100% пожиттєво позбавляв людину небажаного волосся.

– Кожен із методів епіляції варто проводити не один раз, і чекати 100% ефекту не варто. Усі методи епіляції досить вартісні, бо недешеве обладнання та його обслуговування. І потрібно пройти як мінімум 4 процедури. Інтенсивність, із якою проводять наступні сеанси, залежно від індивідуальних особливостей організму.

Методи епіляції:

  • Електроепіляція – видалення волосся за допомогою дії на нього струму.

Переваги: ефективний.

Недоліки:дуже тривалий (бо струм треба пропускати через шкірну волосину).

Тим, хто має штучні електрокардіостимулятри, не можна проводити електроепіляцію.

  • Лазерна епіляція – за допомогою лазера. Фахівці враховують фототип шкіри та регулюють залежно від цього довжину променя.

Лазери для епіляції бувають александритові, рубінові, неодимові, діодні.

– У медичному центрі «Медея» незабаром з’явиться діодний лазер, – говорить Марина Свиридюк.

Переваги: швидко, майже безболісно, ефект до кількох років, набуває популярності в Полтаві.

Недоліки: дорого.

  • Фотоепіляція – видалення за допомогою фототермолізу (світло переходить у тепло і діє на волосину).

Переваги: тривалий ефект, практично безболісно.

Недоліки: дорого, в Полтаві непоширений метод.

  • Квантова епіляція – один із найновіших методів.

Діє за допомогою світло-теплового променя.

Переваги: безболісно, ефект тримається до кількох років.

Недоліки: дуже дорого, тривала процедура (епіляція ніг займає кілька годин). Сеанс – раз на місяць, усього треба від 6-7 процедур.

  • Сиве і руде волосся видалити за допомогою будь-якого методу епіляції не можливо. Підійде хіба що депіляція.

Табу на депіляцію та епіляцію

До та після епіляції, депіляції не можна засмагати, приймати ванну (краще душ), відвідувати сауну 1-3 дні (залежно від чутливості шкіри).

Протипоказання для будь-яких методів епіляції та депіляції

– відкриті рани

– гнійничкові висипання

– хронічні захворювання у стадії загострення

– тромбофлебіт

– новоутворення, як, наприклад, родимки (їх оминати, не чіпати, якщо і проводити процедури)

– під час вагітності краще не ризикувати і застосовувати депіляцію, а не епіляцію

– якщо дівчину непокоять кілька волосин на молочних залозах, поблизу соска, їх можна видаляти за допомогою воскової епіляції. Якщо волосся не заважає в цій ділянці – краще не чіпати його, адже груди – дуже вразлива частина жіночого тіла.

– Якщо плануєте робити депіляцію чи епіляцію, поцікавтесь досвідом та освітою фахівця, оскільки нині подібні процедури можуть проводити не в салонах чи медцентрах, а в домашніх умовах, неспеціалісти, – говорить косметолог. – Усе ж краще свою красу і здоров’я довірити людині, що знає анатомію та фізіологію.

Лікар-косметолог Марина Свиридюк за необхідності направить відвідувача до інших фахівців, як, наприклад, ендокринолога чи мамолога.

– Адже якщо у жінки гормональні порушення і надлишок чоловічих гормонів, то й волосіння може бути чоловічого типу, дошкулятиме. Тож тут навіть епіляцією не обійтись, – констатує Марина Володимирівна.

У медцентрі «Медея» застосовують воскову депіляцію та незабаром будуть використовувати лазерну епіляцію.

Медичний центр «Медея» знаходиться у центрі Полтави, має зручне розташування (поблизу Центрального ринку).

Вул. Куйбишева, 24-Б.

Тел.: (05322) 7-22-61,69-16-70, (099) 608-71-91.

Довідка

Акредитований медичний центр «Медея» заснований у Полтаві 2003 року.

Полтавський медцентр «Медея» – це кращі фахівці міста, а також добре оснащена діагностична база, індивідуальний й абсолютно конфіденційний підхід до кожного пацієнта, прийом у зручний для нього час. А за необхідності – виїзд лікаря додому.

Тут вам зажди раді, не доведеться чекати в чергах і підлаштовуватись під графік. А наявність лабораторії прискорює встановлення точного діагнозу та поліпшує лікування

До теми: Що таке папіломи та як із ними боротись

Псоріаз можна приспати, аби він не турбував хворого: сучасні методи

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®