Померла головний лікар дитячої міської лікарні Полтави

Новини
Ніна Король20 травня 2013 о 12:024902 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Померла головний лікар дитячої міської лікарні Полтави
Життя Людмили Михайлівни Пономаренко забрала онкологія.


Людмила Пономаренко. Фото надане міською дитячою лікарнеюЛюдмила Пономаренко. Фото надане міською дитячою лікарнею

Про це стало відомо сьогодні. Лікарю у червні б виповнився 71 рік.

Із 10 жовтня 2012 жінка уже тяжко недужала і постійно лікувалась.

Лікарнею з того часу керував і нині виконує обов’язки головлікаря Степан Вернигора, заступник з медчастини.

Колеги, колектив дитячої лікарні, співчувають рідним і близьким покійної.

Поховають Людмилу Пономаренко завтра.

Багато років Людмила Михайлівна очолювала дитячу міську клінічну лікарню, що на Леваді. З травня 2002 року була виконуючою обов’язки головного лікаря, з 2011 –головним лікарем закладу.

Пономаренко Людмила Михайлівна зарекомендувала  себе  висококваліфікованим лікарем, принциповим  організатором, користувалася безперечною  повагою  колег  по  роботі. Підготувала кілька десятків лікарів інтернів за фахом «педіатрія». Їй присвоїли звання «Почесний професор» Української медичної стоматологічної академії.

Колеги говорять про досягнення закладу, коли очільником була Людмила Пономаренко:

– За  період її роботи головним лікарем покращилась матеріально-технічна база лікарні, організували роботу «Клініки, дружньої до молоді», яка по підсумкам роботи займала 2 рейтингове місце по Україні, – каже Степан Вернигора, заступник головлікаря з медчастини. – Відкритий Центр реабілітації дітей з бальнеологічним та кінезосенсорним відділами, умови якого є альтернативними санаторно-курортному лікуванню. Ввведені в дію чотири ліжка неонатальної хірургії відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Лікарня співпрацює з дитячими Клініками Німеччини по виконанню програми «Терапія – заняття з дітьми». Створені умови для занять дітей з психологами як в індивідуальному так і колективному плані, працює маленька Церква Блаженної Ксенії Петербурзької. Проводиться робота по впровадженню інформаційної системи управління закладом. Лікарня залучена до виконання пілотного проекту Євросоюзу «Сприяння реформи вторинної медичної допомоги в Україні».

Також, за період роботи Людмили Михайлівни лікарня двічі акредитована на вищу категорію, а в квітні 2008 року –  на звання  «Лікарня, доброзичлива до дитини», а клінікодіагностична лабораторія закладу – єдина в області тричі акредитована на п’ять років.

Довідка «Кола»

Народилася Людмила Михайлівна 7 червня 1942 року в сім’ї війсьвослужбовця та домогосподарки в селі Червона Поляна Північно-Кавказької області. Навчалася у Львівському державному медичному інституті за фахом педіатрія. З серпня 1967 по травень 1970 року працювала лікарем-ординатором  Ровеньківської  дитячої міської лікарні, неонатологом міського пологового будинку м. Ровеньки Луганської області.

З травня 1970 по грудень 1976 року – дільничний педіатр  дитячого поліклінічного відділення відділкової лікарні ст. Полтава-Південна. З грудня 1976 року завідуюча поліклінічним відділенням з виконанням функцій  старшого педіатра Полтавського відділення Південної залізної  дороги. З квітня 1979 року по лютий 2000 року працювала заступником головного лікаря по лікувальній роботі дитячої міської клінічної лікарні м. Полтави, з лютого 2000 року по травень 2002 року лікарем-ординатором пульмонологічного відділення.

До теми: у Полтаві на футбольному полі помер відомий арбітр.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter