У Полтаві вперше відбудеться чемпіонату України з дворового футболу

Новини
Олег Дубина21 травня 2013 о 16:381732 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вперше відбудеться чемпіонату України з дворового футболу
Фото Олега ДубиниПротягом трьох днів на футбольних полях міста обласні команди будуть боротися за перемогу в стартовій частині змагань
З 30 травня по 1 червня в Полтаві пройде перший етап Всеукраїнського чемпіонату з дворового міні-футболу, названий на честь відомих в минулому українських футболістів Андрія Біби та Володимира Мунтяна. Про це сьогодні повідомили на спеціальній прес-конференції, яка була присвячена майбутній події.

До теми - Юні полтавські футболісти взяли участь у міжнародному турнірі

- 28 лютого цього року в нашій державі було створено національну федерацію дворового футболу, - розповів Ілля Кива, президент Всеукраїнської національної Федерації дворового футболу. – Головне завдання нашої організації – популяризація та розвиток спорту серед молоді. Був ініційований старт Всеукраїнських змагань серед дітей у віці від 9 до 12 років. Турнір розпочнеться 30 травня в Полтаві на місцевому стадіоні «Динамо». Це місто для мене особливе, тому що я тут народився, і тому саме тут змагання візьмуть свій старт. Вони будуть присвячені легендарним особистостям нашого футболу Андрію Бібі та Володимиру Мунтяну.

Спортивні школи у Полтаві: де чого вчать, адреси та ціни

Ілля Кива (фото Олега Дубини)Ілля Кива (фото Олега Дубини)

Як зазначив представник федерації, команди будуть змагатися у двох вікових групах: 9-10 та 11-12 років.

- На подібних завданнях ми будемо виявляти майбутніх футболістів, які можливо через певний проміжок часу стануть професійними спортсменами та займуть гідне місце серед еліти нашого футболу.

Читайте ще - Юні полтавські футзалісти посіли третє місце на турнірі в Охтирці

- На сьогоднішній день планується участь 24 команд, - говорить Юрій Мармач, головний суддя змагань. – 16 команд – це хлопці 2001/02 років народження, а інші – 2003/04. Турнір буде проходити по олімпійській системі на стадіонах «Динамо», педуніверситету та 14 школи. Найкращі футболісти будуть відзначені призами.

Юрій Мармач (фото Олега Дубини)Юрій Мармач (фото Олега Дубини)

Офіційне відкриття змагань відбудеться у четвер, 30 травня о 9 годині ранку на стадіоні «Динамо».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter