У Полтаві палала одна із міських площ. Фоторепортаж

Дозвілля
Ольга Матвієнко1 вересня 2013 о 23:231687 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві палала одна із міських площ. Фоторепортаж
Театральна площа у Полтаві 1 вересня палала сотнями вогнів. Годинну виставу на ходулях із фаєр-шоу показав Львівський театр "Воскресіння".
Подивитися виставу вуличного театру під стінами полтавського театру Гоголя прийшли сотні полтавців. Вистава "Глорія" викликала у місті ще більший ажіотаж, ніж "Вишневий сад". П’єсу Антона Чехова львів’яни презентували під час першого приїзду до Полтави навесні.

Майже годину жителі та гості міста спостерігали феєрію про народження Землі, людстава, людини та родини. Вистава «Глорія» – вогнне дійство, створене за етнічними традиціями Західної України – бойківщини, Гуцульщини. Велети на ходулях у супроводі перкуції марширували та кружляли у містичному танці. Навіть найменші глядачі – діти – не могли відірвати погляду від дійства.



Полтавцям пощастило побачити виставу "Воскресіння" другий раз на кілька місяців, адже театр постійно перебуває на гастролях в Україні та за кордоном. Подібних вуличних театрів у країні більше немає.

– Театр завжди повинен бути цікавим, щоб це викликало і трохи сліз, і сміху. Це стосується насамперед сцени, театру в приміщенні. Але зараз нові форми театру є по всьому світу. На мою думку, театр повинен відходити від академічних рамок, виходити на вулиці. Це безкоштовний театр для людей, який прививає смак до певної культури. Це потрібно робити і ми це робимо, – розповів Ярослав Федоришин, директор та художній керівник театру "Воскресіння".

Другий приїзд Львівського академічного духовного театру "Воскресіння"  припав на Дні Львові у Полтаві. Кілька днів у місті продаватимуть львівські страви, шоколад та каву, в мер міста прочитає лекцію.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter