Маленькому полтавцю, від якого відмовилась мама, потрібна допомога на лікування

Новини
Ніна Король4 вересня 2013 о 17:561403 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Маленькому полтавцю, від якого відмовилась мама, потрібна допомога на лікування
Полтавцю Микиті Хоруженку  2 роки 3 місяці, його виховує бабуся.

Микита потребує допомоги. Фото Ніни КорольМикита потребує допомоги. Фото Ніни Король

Пані Валентина оформила опікунство над онуком, від якого відмовилась його мати (донька пані Валентини). З яких саме причин дитя стало непотрібне рідній матері, родина не знає.

У хлопчика серйозне захворювання, через яке страждає весь організм – фенілкетонурія.

Дитина знаходиться на диспансерному обліку в генетиків. Без ліків маля не може прожити й дня, адже білки не перетравлюються його організмом без хімічних препаратів. Але на ці ліки у нього алергія, тобто виходить замкнуте коло. В Україні немає більш безпечних препаратів, ніж тетрафен, який призначають таким же малятам, як Микита.

– Від препарату утворюються на тілі висипання, які син роздряпує та розчухує, – розповідає бабуся-мама Микити. – Треба мазати від алергії мазями, які звісно, не всі підходять. Тож на тиждень іде тюбик мазі (більше 70 грн коштує).

Через захворювання дитя має і проблеми з кістками. У нього рахіт, через це викривлюються ніжки.

– Можна це виправити, ми запрошували масажиста додому, але курс цих процедур недешевий, – каже Валентина Єгорова.

Після масажів дитині стало краще, ніжки почали виправлятись. Нині ж маля до вечора падає на ноги буквально, вони в нього болять, і Микитка плаче від болю.

Жінка мріє дістати ліки з Росії, які б не давали таку алергічну реакцію та допомагали маленькому Микиті повноцінно жити. У Росії такі ліки є, лікарі розповідали жінці про такі. Але в Україні їх не купиш – немає у продажу. А ще продовжити курсі лікування масажами.

Бабусі, аби доглядати за онуком-інівалідом, довелось покинути роботу й піти в декретну відпустку. Адже віддати дитя в дитсадок не можна: малий на дієті, йому треба їсти кожні 4 години і лише таку їжу, яка дозволена і не нашкодить малюку. До того ж у малого порушення мікрофлори кишечника, яке теж потребує постійного лікування.

Тож усім небайдужим, хто може допомогти Микиті та його родині фінансами, Микита та його мама-бабуся будуть вдячні.

Номер карти Приватбанку: 6762468502084092, отримувач – Єгорова Валентина Миколаївна.

За пораду та консультацію жінка теж буде вдячна. Телефон Валентини Єгорової: 0669320171, 0633155503.

До речі, пані Валентина, окрім Микити, виховує ще й свою доньку-школярку. Мати Микити з ними не живе. Микитка мамою кличе свою бабусю.

До теми: хворих діток привітали з початком навчального року.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter