За порушення ПДР полтавські водії платитимуть більше: таблиця діючих та нових штрафів

Ситуація
6 вересня 2013 о 15:001360 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту newsradio.com.uaШтрафи за порушення Правил дорожнього руху можуть зрости у кілька разів.
Днями Кабінет Міністрів підтримав законопроект, у якому пропонують посилити штрафні санкції для водіїв за порушення безпеки дорожнього руху.

– Реалізація закону підвищить безпеку дорожнього руху за рахунок поліпшення технічного стану авто, зменшить кількість ДТП, а бюджет поповниться новими штрафами, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті Кабміну.

До теми - У Полтаві «ЗАЗ» врізався у «Мітцубісі», який стояв на світлофорі (карта, фото)

Зокрема, значно зросте штраф за непристебнутий пасок безпеки та відсутність мотошолома. А за «невиконання вимог посадових осіб МВС» сума штрафу різнитиметься для звичайних водіїв та посадовців.

































Порушення ПДРСума штрафу ниніСума штрафу, яку пропонують
За керування транспортним засобом, що має несправності в гальмівній системі, в рульовому управлінні тощо, при яких заборонена експлуатація автомобіля. А також за переобладнання авто з порушенням норм, у тому числі за тонування стекол з порушенням стандартів.340-510 гривень510-595 гривень
За порушення правил використання ременів безпеки або шоломів.51-85 гривень170 до 340 гривень
За порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонений сигнал світлофора або жест регулювальника, за використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених із порушенням стандартів; за розмови по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук.425-510 гривень510-680 гривень
За пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, створення перешкод для руху, в тому числі встановлення на проїжджій частині предметів, що перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці.340-510 гривень (або громадські роботи на 30-40 діб)340-510 гривень (або громадські роботи на 30-40 діб)
За невиконання законних вимог посадових осіб МВС, які забезпечують безпеку дорожнього руху.255-340 гривень680-1020 гривень (для посадових осіб – 1190-1700 гривень).

В УДАІ Полтавщини від коментарів про збільшення суми штрафів за порушення ПДР поки що утримуються.

– Нові штрафи за порушення Правил дорожнього руху – лише пропозиція, – повідомила Ірина Пилипенко, представниця прес-служби управління ДАІ області. – Але документ уже переданий до Верховної Ради. Тому говорити про штрафи будемо вже після їх затвердження.

Думки щодо ефективності підвищення суми штрафів розділилися

У ЗМІ новина про штрафи продовжує активно обговорюватись та викликати дискусії. Погляди людей розділились: дехто вважає, що підвищення штрафів лише збільшить хабарі даішникам. Інша сторона схиляється до того, що це  стимулюватиме водіїв дотримуватись правил безпеки на дорогах.

До теми - У Полтаві водій іномарки збив дівчинку, після чого врізався у дерево (+карта)

– Я вважаю, що нові штрафи, нічого не змінять, – говорить Олег Кобзар, водій із 10-річним стажем. – Через кого у нас найчастіше трапляються ДТП, ви ж слідкуєте за новинами? – Звісно, через водіїв-фраєрів, яким усі правила не писані. Вони як «літали» по дорогах, так і «літатимуть». Інспектори ДАІ їх не чіпатимуть. А якщо й штрафуватимуть,  то грошей у таких повно. А от на інших водіях вони наживатимуться тепер ще більше.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter