Патріарх Філарет завітав на Полтавщину (+відео)

Новини
Олег Дубина20 вересня 2013 о 12:561587 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Патріарх Філарет завітав на Полтавщину (+відео)
Новий храм відкрився в Кобеляках (фото Олега Дубини)Першою зупинкою предстоятеля Української православної церкви Київського Патріархату стали Кобеляки
Сьогодні, 20 вересня розпочався візит Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Полтавщину.  Візит, який буде тривати два дні, розпочався з освячення церковним служителем храму святого великомученика Юрія Переможця у районному центрі Кобеляки.

До теми - Минулого року Патріарх Філарет освятить храм у Полтаві

Ще кілька тижнів тому було відомо про приїзд Філарета до міста, тому починаючи ще з сьомої години ранку поряд з храмом вже почали збиратися місцеві жителі та гості з навколишніх сіл, які на автобусах добиралися до місця події.

Богослужіння відвідали близько двох сотень людейБогослужіння відвідали близько двох сотень людей

Рівно о дев'ятій годині чорний "Мерседес" з головою УПЦ (КП) зупинився перед головним входом до храму. Філарет разом зі своїми помічниками пройшли повз місцевими жителями, які стояли з обох боків від гостей та кидали під їхні ноги квіти, та благословив їх. Згодом всі зайшли до церковної будівлі, яку будівельники споруджували протягом останніх семи років.

Патріарх Філарет проводить богослужіння (фото Олега Дубини)Патріарх Філарет проводить богослужіння (фото Олега Дубини)

На самій святковій службі, яка тривала кілька годин, побувало близько двох сотень кобеляччан. Після завершення літургії Патріарх Філарет вирушив до Полтавського району, де ввечері пройде богослужіння у храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Горбанівка.



Читайте ще - Патріарх Філарет у Полтаві запевнив, що на «кінці світу» хочуть нажитися шахраї

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter