AdrenalinFest у Полтаві: організатори зробили ставку власне на спортивну подію

Спорт
Дар 039 я Розумняк14 жовтня 2013 о 00:44952 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 AdrenalinFest у Полтаві: організатори зробили ставку власне на спортивну подію
Дітлахи могли відчути себе справжніми гонщиками. Дехто з них ще не діставав навіть до керма, а вже фотографувався.У Фіналі Чемпіонату України із кільцевих гонок 12 і 13 жовтня змагалися найкращі автогонщики країни.
Перегони відбувалися у рамках 5 етапу фестивалю AdrenalinFest.

Гонка тривала два дні. Першого дня були тренувальні, кваліфікаційні заїзди та власне гонка. На другий день змагань - лише перегони. На кільцевих гонках представили різні класи автомобілів в залежності від об’єму двигуна та внесених змін: Лада-1500, Лада-1600, E7-E8, туринг-лайт та GT-Open. Для кожного класу машин було відведено по 30 хвилин часу плюс одне коло. За цей час спортсмени проїжджали близько 15 кіл із швидкістю 160 км/годину.

Учасники змагалися на абсолютно новому для них покриттю – бетонній злітній смузі. Полтавська траса для кільцевих гонок викликала складність лише своєю новизною. Автогонщики побачили її лише в переддень змагань, тому вивчити досконально не встигли. Бетонне покриття не є складним, шкоди завдають лише шви між плитами, які автогонщик «формули» відчуває на собі всім тілом. Кожен час заїзду можна вважати певним рекордом, адже гонка проводиться вперше.

Шви на трасі найбільше відчувають на своєму тілі водії болідів.Шви на трасі найбільше відчувають на своєму тілі водії болідів.

Руслан Мірошниченко, головний організатор фестивалю, зазначив, що на наступний рік планується Чемпіонат з кільцевих гонок європейського рівня, але є деякі недоліки:

- Трасса интересная по конфигурации, а вот по покрытию – надо работать. Будем выравнивать. Для начала – запишем все пожелания пилотов.

Також він  додав, що фестиваль має і благодійну мету:

- Мы пригласили детей из интерната, которые обделены родительским вниманием. Сделали для них экскурсию и познакомили с автоспортом. Надеемся, в будущем из них кто-то станет нашим спортсменом-чемпионом.

Розважали публіку не тільки перегони. В перервах між заїздами всіх бажаючих катали на «Дріфт-таксі». Сміливці могли подріфтувати (керований занос авто) декілька кіл в кабіні «Волги» та «БМВ». Кооштувало це  200 грн за одне коло і 250 – 2 кола. Ще всі могли сфотографуватися із величезним «КРАЗу Крокодилом» та полазити в його кузові.

Полоскотати нерви можна було в "Дріф-таксі" за 200 грн.  Полоскотати нерви можна було в "Дріф-таксі" за 200 грн. 

Загалом, на 5 етап AdrenalinFesty виявився менш грандіозним, ніж попередній. Організатори зробили ставку власне на спортивну подію, тому не включили до фестивалю змагання з тюнінгу, автозвуку, концерт та інші розваги.

По завершенню заїздів всіх переможців нагородили кубками. Як і на "Формулі-1", водії у Полтаві обливали один одного шампанським.

Нагадаємо, що влітку в Полтаві вже проходив AdrenalinFest, де визначили переможців 3 етапу чемпіонату з гонок на прискорення – драг-рейсингу.