У Полтаві змагалися у лазанні на столі (фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко4 листопада 2013 о 11:321330 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві змагалися у лазанні на столі (фото)
До Полтави докотилася мода на нову спортивну дисципліну – лазання на столі. Змагання на боулдер-столі до цього вже відбулися у багатьох містах України.


Спортивний тренажер для незвичного виду лазання нагадує звичайний стіл для пікніка. Виконувати на ньому спортивні вправи придумали не так давно  скелелази: у перерві між лазанням на скелях вони осідлали  стіл для обіду.



Ідея влаштувати змагання у Полтаві виникла під час організації Першого відкритого фестивалю з боулдерінгу імені Сергія Крамарева, який відбувся цими вихідними. Серед скелелазів нова дисципліна викликала неабияке пожвавлення.

– Лазила до цього і на скелях, і на скеледромі, але на столі – вперше, – поділилася враженнями полтавка Юлія Смірнова.

Правило у лазанні на столі всього одне – не торкнутися підлоги.

Для змагань боулдер-стіл привезли із Києва. Свого у Полтаві поки немає. Організатор змагань розповів, що причина – доволі висока вартість.

– Це досить молодий спорт, але вже набув широкого розповсюдження у світі. Тепер з’явився і в Україні. Поки такий стіл один і саме він їздить по містах, де влаштовують міні-чемпіонати. Перед Полтавою він був у Києві. Він поки що один, бо коштує доволі дорого – кілька тисяч євро, – зазначив Олександр Омельченко, організатор змагань на боулдер-столі.

Практично усе те, що розвиває скелелазіння, те розвиває і цей стіл – силу, витривалість, м’язи. Єдиний недолік таких вправ – багато синців. Тим не менше це не злякало ні дівчат, ні хлопців. Для перемоги потрібно було набрати найбільшу кількість балів: за обмежену кількість часу зробити найбільше обертів впоперек чи вздавж столу. Найбільшу кількість балів коштував саме довгий оберт.

Переможець серед хлопців харківчанин Денис Бачурін зробив чотири довгих оберти і один короткий. Набравши 620 балів, він залишив конкурентів без шансів на перемогу. Переможницею серед дівчат стала полтавка Анна Ніколаєнко. Її результат – 11 коротких кіл на 220 балів.

– Перший раз лазила на боулдер-столі. Не скажу, що це легко. Потрібно дуже багато сили, щоб втриматися. Тим не менше – це дуже весела вправа. Але синців завтра буде багато, – розповіла переможниця.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter