Стерилізованих безпритульних тварин у Полтаві видно за кліпсою у вусі

Новини
Ольга Матвієнко18 листопада 2013 о 11:101661 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стерилізованих безпритульних тварин у Полтаві видно за кліпсою у вусі
На кліпсах прописаний індивідуальний номер. Фото Ольги МатвієнкоУ Полтаві на вулиці можна побачити безпритульних собак із синіми бирками у вухах.
Це результат кількатижневої роботи лікарів міжнародної благодійної організації "Чотири лапи", які допомагали безкоштовно стерилізувати безпритульних тварин у Полтаві.

Голова правління полтавської благодійної організації ЦЗЖП "Юний європеєць" Майя Матвеєва розповіла, що бирки у вухах тварин ще викликають у волонтерів та звичайних перехожих жалість до тварин:

– Багато людей говорять, що кліпсу потрібно зняти, тварині з нею не зручно. Ми роз’яснюємо, що бирка не заважає тварині. Вона допомагає вирізнити стерилізовану тварину з-поміж інших. Були випадки, коли ловці привозили собаку, її починали оперувати, а вона виявлялася вже стерилізованою, а це зайвий стрес для тварини.

Бирка не заважає тварині. Фото Ольги МатвієнкоБирка не заважає тварині. Фото Ольги Матвієнко

На бирках є номер. Кожну собаку після стерилізації сфотографували з кліпсою у вусі, що допоможе вести облік безпритульних тварин та спостерігати за ними.

Зараз полтавські зоозахисники продовжують перемовини з австрійською клінікою про надання певного запасу таких бирок у наше місто для тих тварин, що стерилізуватимуть полтавці. Також розглядають можливості виготовлення таких самих в Україні.

До теми: На благодійний концерт зі збору коштів для безпритульних тварин приїхав головний лікар міжнародної клініки "Чотири лапи" Амір Халіл


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter