Я-Репортер. Три години 30 полтавців пізнавали «Музичну Полтавщину»

Новини
26 листопада 2013 о 08:151363 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Я-Репортер. Три години 30 полтавців пізнавали «Музичну Полтавщину»
24 листопада, в останню неділю місяця, відбулася традиційна безкоштовна екскурсія в рамках туристичного проекту «Таємнича Полтава».
Цього разу полтавців запрошували до народного музею «Музична Полтавщина». Відвідати його знайшлося 30 охочих.

Полтавці відвідали музей «Музична Полтавщина»Полтавці відвідали музей «Музична Полтавщина»

У цьому році музей відзначив свій 35-літній ювілей та 24-ту річницю від присвоєння йому урочистого звання «Народний музей». Такий статус мають культурно-освітні установи, створені за ініціативою та участю населення на громадських засадах. Саме так, з бажанням донести до відвідувачів частинку музичної історії, цей музей створював  Михайло Андрійович Фісун. І саме так, з любов’ю та натхненням, зараз завідує музеєм заслужений працівник культури України Віктор Петрович Кучер. Самі він цілих три години проводив екскурсію музеєм.

Експозиція музею включає близько 15 тисяч писемних та фото експонатів, та більше 5 тисяч речових експонатів. У першому залі учасники дізналися про творчий та життєвий шлях Миколи Лисенка, переглянули стенди про видатних музичних діячів, пов’язаних з Полтавщиною. У другому залі всі із захопленням послухали розповідь про історію музичного училища та розвиток музичного життя нашого краю, побачили портрети відомих музичних діячів та послухали, як звучать музичні інструменти різних народів світу. Третій зал зараз знаходиться на реконструкції, і залишається лише захоплюватися життєвими силами та ентузіазмом керуючого музеям Віктора Петровича, який весь час працює над доповненням і удосконаленням експозиції. У всіх учасників екскурсії залишилися найкращі враження.

Довідка про народний музей «Музична Полтавщина» (з енциклопедії «Полтавщина», 1992 рік видання):

Відкрито у 1978 році у приміщенні музичного училища імені М. В. Лисенка. Ініціатором створення музею був М. А. Фісун. Експонатів — понад 5 тисяч.

Автор: Світлана Корнієнко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter