Що врахувати, вибираючи ліжко: поради полтавцям

Дім
Ніна Король30 листопада 2013 о 18:013402 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що врахувати, вибираючи ліжко: поради полтавцям
Нині саме сезон придбання нових меблів. У магазинах буквально черги охочих купити в будинок чи квартиру м’які, корпусні меблі, а фабрики до Нового року працюють у посиленому режимі.
Обираємо ліжко. Фото i-commerce.in.uaОбираємо ліжко. Фото i-commerce.in.ua Сьогодні ми розповімо вам, як вдало обрати ліжко та про ціни на ринку меблів у Полтаві.

В європейських країнах використовують ліжка, які складаються з каркаса та підстави з матрацом. Каркас – це конструкція з двох спинок із бічними панелями або чотирьох цанг (панелей) та навісних спинок. Якщо спинки навісні, то ліжко обладнується дерев’яними або металевими ніжками. Під багатьма сучасними моделями можна побачити додатковий ящик для білизни – стаціонарний або висувний. Так, це зручно й практично, але є одне «але» – ящик обмежує провітрювання нижньої частини матраца. Це не дуже добре, до того ж там завжди скупчується багато пилу. Ще один важливий елемент ліжка – підстава. Від його конструктивної особливості залежить зручність місця для спання, а ще – термін її експлуатації. Раніше в ліжках переважно була підстава з пружинами. Сьогодні такі моделі теж є, але їх не можна порівняти зі старими скрипучими «ложами». Найбільш розповсюдженими вважаються тверді підстави з ДСП, масиву дерева, металу з дерев’яною решіткою.

І нарешті, узголів’я, спинка. Цей елемент виконує відразу кілька функцій: конструктивну, декоративну та релаксаційну. Остання полягає в тому, що людина може з комфортом спертися на спинку та відпочити таким чином. Варіантів узголів’я сьогодні придумано безліч. Найбільш популярні:  Фото 4grad.at.ua Фото 4grad.at.ua

– класичне – суцільне дерев’яне узголів’я. Не занадто комфортне як опора для спини, але красиве. Може бути виконане у вигляді рейок, із різьбленим декором. – спинка-комод, основне її призначення – додаткові можливості для зберігання речей. Найчастіше туди кладуть постільну білизну, подушки, пледи. – ковані узголів’я підходять для інтер’єру в стилі ретро, але вони теж не зручні для опори. – м’які (шкіряні, тканинні) спинки мають ефектний вигляд, роблять спальню затишною, а ще забезпечують м’яку та надійну опору для спини. – спинка зі світильниками підійде для тих людей, хто любить читати перед сном. Крім вищезазначених моделей, є ще регульовані спинки, які дозволяють людині спиратися так, як їй буде зручно. Регулювання спинки при цьому виконується з допомогою спеціального механізму. До теми - Обираємо ванну та душову кабінку: поради Рекомендації з вибору ліжка Удома робіть точні заміри місця, де буде ліжко, адже часто для ніжок треба додати до 10 см, які ми не врахували. Ширина ліжка не повинна обмежувати свободу рухів людини. Стандартні розміри для двоспального елемента інтер’єру: ширина – 160, 180 та 200 см, полуторного – 150 см, односпального – 90-100 см. Що стосується довжини, то стандарт дорівнює 190-210 см. Відразу треба врахувати, що розмір ліжка та величина спального місця – це різні поняття. Так, наприклад, ліжко може бути на 20-50 см ширше за матрац. На замовлення роблять ліжка, нестандартні за розмірами, але на вітринах їх можна побачити рідко, адже площа квартир не дозволяє такої розкоші. Оптимальна висота спального місця – 40-45 см. Низькі ліжка – це, швидше, молодіжні моделі, які в Україні менш затребувані. – Чим вище ліжко, тим краще на нього сідати і лягати, тому часто неюні покупці запитують саме високі ліжка, – каже Олена, консультант магазину меблів. – Ліжко служить не рік і не два, тому його купують на десятиліття, зважаючи, що люди старітимуть. Чим вище спальне місце, тим більше зручностей для тих, хто на ньому спить. Надувні ліжка – незручно та шкідливо! Сьогодні дуже часто рекламують надувні ліжка. Та вони служать недовго і шкідливі для хребта. Тож це варіант тимчасовий, скоріше, для гостей, коли у домі ніде переночувати. Матрац. Не треба думати, що кожне ліжко продається з матрацом. Усе йде окремо. Найбільш популярна модель сьогодні – із системою незалежних пружин, які довго зберігають форму, тобто мають ортопедичний ефект. На такому матраці вага сплячого рівномірно розподілена по всій поверхні, що корисно для тіла. Ще одна модель сучасного матраца – на основі латексу, який теж має ортопедичний ефект та дуже довговічний. Зверніть увагу, на чому будете спати: ламелі, бруси чи суцільні блоки. Усі вони, як запевняють виробники, витримують вагу 1200 кг на одній частині ліжка. Виготовлені з міцного матеріалу і витримують навантаження. Якщо є ще й металевий каркас, у який заходять ламелі, то ліжко коштує на 500-1000 грн більше, бо вважається міцнішим.

Якщо ліжко дуже пахне лаком, фарбою, краще його повернути в магазин протягом 14 днів (як це дозволяє закон «Про захист прав споживачів»). Інакше ризикуєте отруїтись або мати проблеми зі здоров’ям, адже сильний запах лаку на купленому ліжку – ознака неякісного товару. Фото tus.lviv.uaФото tus.lviv.ua

Ціна Найдорожчими вважаються ліжка з масиву дерева. Більш доступні – ротангові плетені моделі, ліжка з МДФ та ДВП, а бюджетними вважаються з ДСП. Металеві знову в моді. Виробники та продавці запевняють, що ці модернові ліжка не скрипітимуть. Єдине, що може з часом засмутити – від удару облізе лак. Але все це можна зафарбувати. Оскільки на ринку вони досить недавно, то вибір кольорової гами та кількість моделей не надто велика. Коштують вони, як і дерев’яні, матрац також добирається індивідуально. Що пропонують у Полтаві У полтавських магазинах меблів можна купити як дерев’яні, так і металеві ліжка, м’які, схожі на дивани за структурою і оббивкою. Ціна залежить як від матеріалу та комплектуючих, так і від країни-виробника. Білоруські вищі в ціні на пару тисяч. Гарантію на ліжка дають два роки. Вибираючи ліжко, варто врахувати, що для комфортного сну доведеться викласти чималу суму і за матрац. Врахуйте, що матрац вам на двоспальне ліжко коштуватиме мінімум 900 грн, а максимум 15 тисяч. – Чим більше натуральних матеріалів, тим дорожчим буде матрац, – розповіла Вікторія, консультант одного з полтавських магазинів меблів. – Часто беруть матраци від 2-2,5 тисячі, вони по кишені полтавцям. У дорогих – ортопедичних, натуральні матеріали, які запам’ятовують форму тіла. Отож, дерев’яні односпальні – 1100 грн (Львів), дитячі – 1100-1500 (Росія, Україна), сертифіковані за міжнародними стандартами (це важливий нюанс, який варто уточнювати у продавця). Дерев’яні коштують від 2 тисяч і до 6-7, подекуди ціна на елітні моделі сягає й 15 тисяч. Майже всі магазини меблів співпрацюють із банками, тож полтавці мають змогу купувати в кредит та розстрочку. Якщо замовляєте меблі з каталогу чи за індивідуальними вимогами, доведеться чекати 2-3 тижні. Попередня плата (аванс) – 20%. До ліжка пропонують у магазинах і тумби, також є двоповерхові ліжка в дитячу кімнату, а до них шафи в такому самому стилі та з таким самим малюнком. Словом, і пропозицій чимало, і індивідуальне замовлення на ваш смак, розміри кімнати та потреби. Тож є майстри, здатні втілити мрію в реальність.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter