Громадськість Полтави без мера обговорила міський бюджет на 2014 рік

Новини
Ольга Матвієнко24 грудня 2013 о 16:201176 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громадськість Полтави без мера обговорила міський бюджет на 2014 рік
Сьогодні, 24 грудня, провели дебати щодо бюджету розвитку міста Полтави на 2014 рік.


Дебати планували провести між громадськістю міста та представниками міської влади. Для цього запросили міського голову Олександра Мамая, секретаря міськради Оксану Деркач, голову постійної депутатської комісії з питань економічної політики Сергія Хуторянського, представників бюджетно-фінансового управління, управління ЖКГ, земельних ресурсів, соціального розвитку, охорони здоров'я, культури, управління у справах сім'ї, молоді та спорту, управління майном комунальної власності міста, депутатів міської ради.

Захід відбувся у рамках проекту "Громадський бюджет у Сумах та Полтаві". У Полтаві проектом опікується Полтавська філія Суспільної служби України. Представники громадських організацій міста зібралися, аби обговорити пропозиції до цього розділу бюджету на 2014 рік.

- Минулого року бюджет розвитку міста складав 60 мільйонів гривень. Цього року ми сподіваємося на таку ж суму, - зазначила голова Полтавської філії суспільної служби України Ганна Кіященко. - Проте і досі у Програмі економічного і соціального розвитку міста Полтави на 2014 рік у розділі "Бюждет розвитку" немає пропозицій від розпорядників коштів. Тож ми розробили свої пропозиції з громадою і виносимо їх на обговорення. Серед них у облаштування пандусів, пристосування туалетів для людей з обмеженими можливостями, купівля техніки для прибирання снігу, бо її на нашу думку у місті мало та інші.

Дебати навколо бюджету розвитку на 2014 рікДебати навколо бюджету розвитку на 2014 рік

Крім цього громадські активісти пропонують виділяти гроші з бюджету 2014 року і на купівлі інвентаря для активістів, які щороку прибирають рекреаційні зони міста - дендропарк, Гришкин ліс, береги Ворскли.

- Наша організація вже не один місяць опікується питанням громадського транспорту та тарифів. Хочемо внести пропозицію щодо фінансування комунального транспрорту. На нашу думку повинна збільшуватися кількість машин саме комунального підприємства, а не приватних. Транспортна галузь не може бути збитковою і це був би хороший дохід до міського бюджету, - Віра Маслак, громадська організація "Полтавська громада".

Попри те, що представники влади сьогодні не з'явилися на дебати, учасники заходу від громадських організацій зберігають віру у плідну співпрацю.

До теми: Міського бюджету Полтави на 2014 цього року можуть не прийняти

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter