Полтавці про Форум Євромайданів у Харкові: пошук приміщення і напади "тітушок"

Новини
Ольга Матвієнко12 січня 2014 о 10:022133 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці про Форум Євромайданів у Харкові: пошук приміщення і напади "тітушок"
Учора, 11 січня, у Харкові розпочав роботу Форум Євромайданів. Активістів під час роботи кілька разів атакували невідомі.
Напад тітушок на Свято-Дмитрівський храм. Фото  www.057.uaЗ-поміж учасників Форуму – Олександр Коба, який поїхав до Харкова як делегат полтавського Євромайдану. На своїй сторінці "Вконтакте" він поділився враженнями від першого дня перебування у Харкові:

– Сьогодні ми мали 5 провокацій, антимайдан у нашу честь і багато роботи. Є постраждалі, принаймні три молоді хлопці, які забезпечували охорону, поранені. Харківська сторона по-максимуму намагалась забезпечити конспірацію та інші моменти (наголошую, що Харків був обраний з єдиною метою – показати що він з Україною, проти сеператиського приєднання з РФ, хоча усі ми, коли їхали, вже розуміли, що тут буде весело). Загалом тенденції роботи за окремим групам показали бажання більшості громадян України , які є обраними делегатами від майданів єднатись, не створювати розколу, запускати нові культурно-просвітницькі проекти, спрямовані на пробудження, з одного боку, пасивної громади, з іншого – на тренування й ще більшу активізацію у плані конкретних дій. Єдиний момент, який до сих пір залишається по-своєму конфронтаційним, – це рішення по роботі першої групи, яке буде відоме завтра. У окремих представників партій є побоювання, що саме це стане черговою краплею розколу, оскільки може містити конфронтаційні речі, які підуть на користь В.Ф.  З іншого боку, від імені Полтавської делегацій, в черговий раз запевняю, ми будемо робити усе, що є в наших силах (якщо раптом такі пропозиції пролунають) щоб це рішення НЕ пройшло, – йдеться у повідомленні.



Роботі Форуму почали перешкоджати із самого ранку. Як повідомляють ЗМІ, євромайданівці мали провести мітинг біля пам’ятника Шевченка, але площа виявилася зайнятою – там проводили антимітинг і вже встигли встановити сцену. Після кількох годин поневірянь, учасники Форуму знайшли місце у Свято-Дмитрівському храмі у Харкові. Після початку обговорення подальших дій на Євромайдані, до дверей церкви намагалися увірватися група молодих чоловіків у спортивних костюмах. Правоохоронці затримали лише 18 нападників.

Напад відбувся і на приміщення, в якому засідала одна із секцій Форуму – книгарня на вулиці Сумській, 3.

Пізніше, вже під час вечірнього мітингу біля пам’ятника Григорію Сковороді, у центрі міста вимкнули світло.

Робота Форума Євромайданів у Харкові продовжиться 12 січня, а в Полтаві у цей день людей запрошують підтримати Народне віче.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter