Проект від «Кола» «Вихідні з книгою»: "На запах м'яса" Люко Дашвар

Новини
Надія Труш18 січня 2014 о 15:341682 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проект від «Кола» «Вихідні з книгою»: "На запах м'яса" Люко Дашвар
Традиційно щосуботи «Коло» пропонує почитати книгу.



Надія КучерНадія Кучер

Цієї суботи, любі читачі, до вашої уваги книга найтиражованішої письменниці України (як говорять про авторку). "На запах м'яса" Люко Дашвар.

Людина – хижак, переконана авторка. І кожен з вас, любі читачі, безперечно, погодиться з цим.

Що роблять хижаки? Полюють. Хижаку потрібна здобич. Хижаки бувають різні. І кожен хижак шукає свою здобич. М’ясо. В кожного хижака – різне м’ясо.

Бажання мати більше багатства, більше влади, більше успіху – ось те м’ясо, за яким полює кожен хижак-людина. У дитячому садочку ми хочемо кращу іграшку, аніж наш товариш. У школі ми маємо обов’язково мати найкрутіший мобільний телефон. В університеті ми неодмінно повинні ще на першому курсі стати відомим, успішним. З самого початку, відколи уміємо ходити і говорити – ми хочемо м’яса. Скажете, ви не хижак? Вам не треба багатства, ви не хочете сидіти за кермом розкішної автівки, а натомість щоранку, їдучи на роботу, витримувати "ви наступили мені на ногу", "пройдіть в середину салону", "ви придавили мене сумкою" у громадському транспорті? Ви не хочете знайти нову роботу, щоб не роздавати під дощем рекламні буклети, від яких усі втікають? Ви хочете. Нову автівку, нову роботу, нову сукню, нових подорожей, нового, більше...Ви хочете м’яса.



А іноді, коли голод і жага за м’ясом вщухає – ви хочете тиші і спокою. Втекти. Або чогось щирого. Але от чи буває це надовго. Авторка книги переконана, що потяг до м'яса неможливо заглушити, і спрага до "красивого життя", наче голод, висотує сили. ..

Трохи про акторку книги

Люко Дашвар. фото uk.wikipedia.orgЛюко Дашвар. фото uk.wikipedia.org

Люко Дашвар (справжнє ім'я Ірина Чернова) – українська письменниця, сценарист, журналіст. Народилася 1957 року. Багаторазовий лауреат літературної премії Коронація слова.2010 року конкурс «Коронація слова» надав письменниці офіційний статус «Золотого автора» — автора, чиї твори продані накладом понад 100 тисяч примірників. 2012 року отримала відзнаку «Золотий письменник України». Пише сценарії для серіалів.

Читайте ще

«Вихідні з книгою»: «Поховання Аделі» Андрія Кокотюхи

«Вихідні з книгою»: «Історія незалежності України» братів Капранових

«Вихідні з книгою»: «Теплі історії до кави» Надійки Гер

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter