Лідер полтавського автомайдану Баранов: правоохоронці намагались вилучити у мене авто

ТОП ТЕМА
4 лютого 2014 о 19:051718 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Лідер полтавського автомайдану Баранов: правоохоронці намагались вилучити у мене авто
Андрій Баранов, лідер полтавського автомайдану, заявив про спробу міліціонерів забрати у нього авто, заблокувавши йому дорогу.
Лідер полтавського автомайдану Баранов: правоохоронці намагались вилучити у мене авто

– Учора уночі  мене як координатора полтавського автомайдану брутально затримали і блокували працівники полтавського УДАІ, – розповідає про подію Андрій Баранов. – Вони зробили спробу вилучити мій автомобіль. Також, незрозуміло для чого, викликали оперативну групу Київського райвідділу міліції Полтави.

«Відвоювати» авто у правоохоронців Баранову допомогли інші майданівці

– На моє прохання, на місце події швидко прибули Петро Ворона, Олег Пустовгар  та інші майданівці. Разом нам вдалося добитися того, щоб авто не забрали. Ми свою боротьбу не припинимо і, – підкреслив координатор полтавського автомайдану,  – робимо це лише законно.

Він закликав правоохоронців не займатись політичними провокаціями.

А місцевий журналіст, який багато років пише на кримінальну тематику, розповів про версію правоохоронців щодо цієї події. За словами медійника, він встиг перед брифінгом поспілкуватись з представниками УМВС, які пояснили, що зупинили Баранова через те, що він пересувався по місту на авто, яке не пройшло перереєстрацію. Тобто зупинили не як лідера автомайдану, а як порушника ПДР.

Андрій Баранов назвав такі пояснення міліції – надуманими та штучноствореними. І додав:

– Те що протягом трьох хвилин мій автомобіль заблокували два авто ДАІ, відразу ж з’явився евакуатор, поняті та оперативна бригада Київського райвідділу –  відразу викликає великі сумніви щодо об’єктивності дій міліції. До речі, учора, вони мотивували все тим, що автомобіль, на якому я їхав, вважається викраденим.

Також Баранов зауважив, що працює з адвокатами, вони вивчають законність дій такої його зупинки даішниками. Окрім того, розповів, що його запросили вже в управління ДАІ,  а ще у Київський райвідділ міліції.