Поради як вберегтися від депресії та поганого настрою

Теми
Поради як вберегтися від депресії та поганого настрою
До депресій та змін настрою більше схильні жінки. Причини цього криються у фізіологічних та психологічних особливостях представниць слабкої статі.

Поради як вберегтися від депресії та поганого настрою


А від настрою жінки залежить її краса! Проте існує безліч способів утекти від поганого настрою.

Пийте каву.

Вчені стверджують, що антидепресант №1 для жінок – кава. Жінки, які випивають 2-3 чашки кави за день, менше схильні до депресії, ніж ті, хто обмежується однією або зовсім не п’є чорного напою.

Додайте до раціону м’ясо.

Науковим фактом є те, що м’ясо покращує настрій, а вегетаріанська їжа може спричинити депресію. Учені провели експеримент, коли протягом тижня одна група жінок їла тільки м’ясо, а друга – овочі та фрукти. До кінця тижня, жінки, які тимчасово стали вегетаріанками, почали відчувати роздратування і смуток, стали менш урівноваженими і навіть агресивними. М’ясоїди навпаки – випромінювали оптимізм і гарний настрій.

Пліткуйте для гарного настрою.

Одна з косметичних компаній з’ясувала у дослідженні, що 85% жінок отримують задоволення від пліткування. Плітки сприяють виробленню «позитивних» гормонів, таких як серотонін, що зменшує відчуття стресу і тривоги. Крім того, пліткування часто супроводжується сміхом, який відповідає за вироблення в організмі взагалі всіх можливих гормонів щастя.

Частіше гуляйте та активно відпочивайте.

Прогулянки, особливо в сонячну погоду, активний відпочинок – біг, гімнастика, плавання та інші активні вправи покращують настрій та збільшують рівень серотоніну. Тож, якщо настрій погіршується, виникають проблеми – тікайте від них у прямому значенні слова. Фізична втома знижує роздратування і нормалізує психологічний стан.

Оточуйте себе корисними ароматами.

Ароматерапія – давній спосіб покращити настрій, позбутися стресу та нервової напруги. Особливо корисні для релаксації ефірна олія анісу, троянди, апельсина, лаванди.

Почніть вишивати.

Звийчано ж, не тільки вишивка, а будь-яке захоплення допомагає відволіктися від чинників, які викликають стрес та призводять до депресії.

Забудьте на мить про фігуру і не відмовляйтесь від улюблених страв.

На думку вчених, є особливо корисні для настрою продукти. Жінки заспокоюються від вживання бананів, полуниці і темного шоколаду. Проте якщо вам смакує саме молочний із горіхами або взагалі віддаєте перевагу шашлику чи оселедцю під шубою – значить, у цих стравах полягає шлях до вашого гарного настрою.

Викиньте сірі речі.

Психологи давно довели, що кольори можуть впливати на організм позитивно та негативно. Якщо відчуваєте, що настрій погіршується, краще не вдягайте сірих речей, бо цей колір поглиблює апатію. А от червоний і синій додадуть життєвого тонусу. Якщо роздратовані, зверніть увагу на блакитний або зелений.

Намалюйте овечку.

Люди в більшості небайдужі до зображень тварин і дітей, цим користуються традиційно творці листівок і календарів, тиражуючи фотографії смішних карапузів і кошенят. Звичайно, добре, коли поруч з вами є й ті, й інші, але дивлячись на такі картинки, ми посміхаємося проти власної волі.

Стоматологічний кабінет «Apple»