Роковини Майдану – у Полтаві вшанують Небесну Сотню

Афіша
Юлія Обелець17 лютого 2016 о 14:001648 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Роковини Майдану –  у Полтаві вшанують Небесну Сотню
​У Полтаві відбудеться віче-реквієм пам'яті борців за волю України, які поклали свої життя на Майдані під час Революції гідности.

Роковини Майдану: як у Полтаві вшанують Небесну СотнюРоковини Майдану: як у Полтаві вшанують Небесну Сотню.Фото – www.nebesnasotnya.in.ua

Жителів міста запрошують 20 лютого до площі біля облдержадмінстрації на віче-реквієм. Початок о 17 годині. Як повідомляють у прес-службі Полтавської обласної організації ВО "Свобода", на заході «згадають героїчний вчинок українців у боротьбі з антинародним кримінально-олігархічним режимом Януковича».

Далі у маршруті полтавці – хода до меморіалу-графіті Небесної сотні, де запалять смолоскипи та лампадки.

До слова, у столиці в дні вшанування пам'яті Небесної Сотні проведуть «Пелюсткову ходу». Аби вшанувати пам'ять полеглих учасників Революції Гідності, активісти ходою з живими пелюстками квітів пройдуть по місцях, де власне і загинула Небесна Сотня.

Читайте також, як у Полтаві вшанували Небесну Сотню 2015 року

Довідково:

День Героїв Небесної Сотні (20 лютого) — пам'ятний день в Україні, в який вшановують подвиг учасників Революції гідності для увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Найбільше полягло Героїв Небесної сотні 18,19 та 20 лютого.

До темиЦентральну вулицю Кременчука перейменували на честь українського героя

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter