Аби більше атовців з Полтавщини отримали «соціальні картки», обласна влада підписала меморандум

АТО
Юлія Обелець9 серпня 2016 о 18:411692 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Аби більше атовців з Полтавщини отримали «соціальні картки», обласна влада підписала меморандум
Єдина умова для отримання «соціальної картки учасника АТО» – наявність статусу учасника бойових дій.

Аби більше атовців з Полтавщини отримали «соціальні картки», обласна влада підписала меморандумАби більше атовців з Полтавщини отримали «соціальні картки», обласна влада підписала меморандум

У Полтаві 9 серпня обласна рада та облдержадміністрація підписали меморандум з Всеукраїнським Об'єднанням учасників АТО «Українці - разом!»

– Це знакова подія, хоча дана ініціатива не нова в Україні й працює на регіональному рівні в інших областях, – зазначив Роман Товстий, заступник голови Полтавської ОДА. – Проте підписання на центральному рівні, тобто ОДА та облрадою, відбувається вперше. Чому слід це робити централізовано? На жаль, нині, як показує практика, спостерігається погана поінформованість населення щодо такої ініціативи. А ми можемо скомунікувати як громадські організації, так і владу на місцях з учасниками бойових дій на Сході.

Аби більше атовців з Полтавщини отримали «соціальні картки», обласна влада підписала меморандумЄвген Холод, Руслан Руденко та Роман Товстий підписують меморандум

Він також зазначив, що підписанням меморандуму хочуть не лише створити розгалужену мережу дисконтів для атовців, а й залучити підприємців всеукраїнського та місцевого рівнів.

– Це всеукраїнська програма соціального захисту учасників АТО. Започаткували її у квітні 2016 року, – розповів Руслан Руденко, голова Правління Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці разом». – Така картка – іменна, має штрих-коди, за допомогою яких підприємці можуть надати допомогу.

Євген Холод, перший заступник голови обласної ради, додав, що на наступній бюджетній сесії на реалізацію програми по допомозі атовцям повинні виділити значні кошти.

Отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець який має посвідчення учасник бойових дій та є реальним учасником бойових дій.

Аби більше атовців з Полтавщини отримали «соціальні картки», обласна влада підписала меморандум

Що дає соціальна картака?

  • безкоштовну правову підтримку та юридичну консультацію;
  • безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;
  • психологічну підтримку;
  • знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;
  • освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

До слова, загалом в Україні «соціальні картки учасників АТО» вже отримали 25 тисяч осіб. На Полтавщині лише близько 400 з 10 тисяч учасників бойових дій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter