Нардепи створили базу даних ДНК військових

АТО
Юлія Обелець12 липня 2016 о 17:21862 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Нардепи створили базу даних ДНК військових
Рада у першому читанні ухвалила законопроект про створення бази даних ДНК військових

Нардепи створили базу даних ДНК військовихНардепи створили базу даних ДНК військових. Фото – ogo.ua

Народні депутати ухвалили в першому читанні Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо генетичної ідентифікації військовослужбовців)».

За відповідне рішення проголосували 253 парламентарі, передає depo.ua

Основна мета законопроекту – посилення гарантій дотримання прав і забезпечення соціального та правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

Документом зобов’язується держава в особі уповноважених органів та посадових осіб, що провадять діяльність з розшуку, розпізнання, лікування військовослужбовців тощо, гарантованого встановлення особи такого військовослужбовця із застосуванням усіх законних методів ідентифікації, у тому числі за допомогою методів генетичної ідентифікації біологічного матеріалу, що містить ДНК особи.

Також створять базу даних ДНК військовослужбовців, яка повинна містити дані ДНК усіх військовослужбовців, які при проходженні військово-лікарської комісії перед вступом на військову службу, висловили свою згоду на збір, обробку і зберігання такого роду даних.

– Збір даних ДНК осіб, які вступають на військову службу має відбуватися за допомогою неінвазивних методів, тобто шляхом отримання даних ДНК із волосяних цибулин, крові, слини особи. Для військовослужбовців, які відмовилися від надання біологічного матеріалу із зразками ДНК, у разі необхідності в подальшому встановлення їх особи, передбачено застосування аналізу ДНК військовослужбовця щодо відповідності зразкам, наданим біологічними родичами цього військовослужбовця, - йдеться в пояснювальній записці до закону.

Якщо проект закон ухвалять, то застосовуватимуть генетичні методи ідентифікації особи військовослужбовця у разі неможливості застосування інших методів.

При цьому коштів з бюджету на реалізацію норм законопроекту поки що не виділили.

До теми – В аптеках «Полтавафарм» ветеранам та учасникам війни ліки продають зі знижкою

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter