У місті відкрили стіну пам’яті загиблим полтавцям (ФОТО)

АТО
Андрій Іванов27 серпня 2016 о 18:124369 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У місті відкрили стіну пам’яті загиблим полтавцям (ФОТО)
У місті відкрили дошку пам’яті загиблим в АТО бійцям

Полтавська стіна пам ятіФоторепортаж Андрія Іванова

Сьогодні, 27 серпня, під час заходу «Шануймо живих, пам’ятаємо полеглих» відкрили меморіальну дошку пам’яті загиблим у неоголошеній війні. Меморіал зробили руками волонтерів та за кошти підприємців та добровольців. Він являє собою дошку з фотографіями загиблих полтавців і короткою інформацією про них.

– Вічна пам’ять героям, які загибли, – звернувся до присутніх Ігор Гевко, доброволець, боєць батальйону «Донбас» з позивним «Брокер», який особисто знав багатьох хлопців. – 27 серпня 2014 року були завершені три кола оточення українців російськими військами під Іловайськом. В оточення потрапили близько 24 підрозділів: добробати та Збройні сили України. Вони перебували на той час у населених пунктах навколо Іловайську. 29 серпня відбувся так званий «зелений коридор» із обстрілом. Загинуло дуже багато людей, також чимало зникло безвісти. Постраждали близько тисячі наших воїнів, з яких 500 – загиблі. На той час це була справжня військова трагедія, в якій винна не тільки Російська Федерація, а й наше командування.

Саме при виході із оточення під Іловайськом два роки тому загинув один із Полтавських бійців – Антон Цедік.

Полтавська стіна пам яті

– Наші діти полягли за правду, за волю, – не стримуючи сліз розповідає мама Антона, Ольга Миколаївна. – У Антона в соцмережах було записано «Воля, або смерть» та «Светя другим, сгораю сам»… Хочеться, щоб про хлопців пам’ятали, це дуже добре, що дошку встановили у центрі міста. Хочеться, щоб молодь на цьому виховувалася… І наші керманичи теж звертали увагу, не забували і частіше зверталися до своєї совісті… Не забували… Та були достойними наших синів…

Дошку урочисто відкрили, після чого усі присутні поклали квіти. Звісно, в перших рядах – родичі загиблих: батьки, дружини й діти. Після цього Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради, нагородив родичів загиблих, військових та волонтерів. Потім меморіал освятили, а закінчилось усе невеличким концертом.

Читайте також: Полтавців, які боронять Україну нагородили у зоні АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter