У Миргороді переселенці відмовляли у розлученні з чоловіком, який перебуває у зоні АТО

АТО
Надія Труш5 лютого 2016 о 17:111414 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Миргороді переселенці відмовляли у розлученні з чоловіком, який перебуває у зоні АТО
Жінці пропонували їхати до Луганська, аби розірвати шлюб.

У Миргороді переселенці відмовляли у розлученні з чоловіком, який перебуває у зоні АТОУ Миргороді переселенці відмовляли у розлученні з чоловіком, який перебуває у зоні АТО. Фото budz.com.ua

49-річна Валентина переїхала з окупованого Луганська до Миргорода. Хотіла розлучитися із чоловіком, який лишився на території АТО і написала заяву до місцевого суду. Але там їй відмовили. Про ситуацію розповіли у прес-службі БО «Світло надії», юристи якої допомагали жінці розлучитися за місцем проживання.

У суді жінці сказали, що внутрішньо переміщена особа має звертатися до суду за місцем постійного проживання. Тоді на допомогу Валентині прийшов юрист Благодійної організації «Світло надії».

– Жінка звернулася до нас із проханням роз’яснити, до якого ж суду їй можна подавати позовну заяву про розірвання шлюбу. У цивільно-процесуальному кодексі України є частина 2 статті 110, в якій написано, що позови про розірвання шлюбу можуть пред’являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти. У Миргороді з Валентиною проживала малолітня дитини. Отже, місцевий суд не мав ніяких підстав відмовляти їй у прийнятті заяви, – розповіла Елла Деркач, юрист БО «Світло надії». Тож у місцевому суді Валентина змогла розлучитися із чоловіком. Про причини свого рішення не говорить.

Майже тисяча переселенців отримали отримали безкоштовну юридичну допомогу

Центр безоплатної первинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам Благодійної організації «Світло надії» надає допомогу у Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Комсомольську та Пирятині. За весь час роботи до Центру звернулося 912 людей, які прохали допомоги щодо оформлення та поновлення документів, звільнення з підприємств та установ, що знаходяться на неконтрольованій окупованій території, стягнення заборгованості з заробітної плати тощо.

У багатьох були втрачені паспорти, дипломи навчальних закладів, довідки та багато інших документів. Тож юристи допомагали і продовжують допомагати поновлювати документи. . Для роз’яснення більш складних ситуацій, по області адресно виїздить мобільна бригада. Крім такого виду послуг, юристи центру допомагають у складанні різного виду документів (у разі необхідності судового захисту залучаються фахівці Центра вторинної правової безоплатної допомоги).

Якщо внутрішньо переміщеним особам для отримання державних виплат, чи вирішення інших потреб необхідна реєстрація, вони можуть звернутися до БО «Світло надії», що знаходиться у м. Полтава, вул. Артема 28а.

Довідково: Центр безоплатної первинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам Благодійної організації «Світло надії» створений на базі Миргородського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Допомога надається за підтримки Програми розвитку ООН і Уряду Японії в рамках реалізації проекту «Забезпечення прав та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб в Полтавській області».

До теми: Переселенці реєструються у Полтаві, щоб отримати гроші і повертаються назад

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter