Як продавалась Батьківщина…

26 грудня 2015 о 12:231855 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як продавалась Батьківщина…
Ця правдива історія. Події описані в ній відбуваються в Україні. З поваги до постраждалих - усі факти будуть передані із точністю.

Як продавалась Батьківщина…

Частина 1. Перемога.

Молодий український Патріот прокинувся зранку. Минула ніч була дуже неспокійною. Майже до ранку вони рахували бюлетені у спорзалі місцевої школи. Здавалося, що вони тепер вічно снитимуться Патріотові. Нескінченні папірці, які потрібно було порахувати, не зважаючи на сон, голод, неприємний запах шкарпеток, затхлості, пилюки та поту, а також пронизливий холод. Здавалося, що той, хто розраховує, як потрібно опалювати подібні приміщення – непролазний бовдур.

Але тепер усе зміниться, адже Патріот став депутатом. Його долю вирішили кілька папірців-бюлетенів і він виграв у інших поганих кандидатів: відвертого Українофоба, представника колишньої «Партії Областей», Буржуя, Технічного кандидата Українофоба №1, Технічного кандидата Українофоба №2, Технічного кандидата якогось іншого ганебного Бариги. Усі вони нещадно скуповували голоси виборців кокаїном, бананами та наборами юного техніка.

Але тепер він, Патріот, переміг і зробить усе можливе, щоб змінити країну. Він повен сил енергії та натхнення і, головне, він молодий та гарячий. Він має вдосталь енергії, щоби навіть вигнати набридливого Північного сусіда.

– Я зламаю цю систему, – до себе, але дуже рішуче, промовив Патріот.

За цей день, його старенький мобільник прийняв дуже багато привітань. Телефонували усі, навіть не дуже знайомі люди. А головне подзвонив Лідер Партії Патріотів і в довгій промові пообіцяв сприяти у зміненні країни, викоренню корупції, реформам, Євроінтеграції, АТО за тиждень, долар по 10, безвізовий режим, всім безкоштовну медицину, оздоровлення, освіту та цукерки…

Частина 2. Зрада.

На першу сесію Патріот йшов, як на свято. Мама випрасувала йому костюм, який використовувався востаннє на випускний вечір, а батько подихом відполірував значок із зображенням прапора України.

Їхав Патріот у приміщення Ради, як і належить депутатові – громадським транспортом. На жаль, контролер не знала, що він є депутатом (як вона могла, курво!) і традиційно нахамила Патріотові.

– Іш ти, який костюм нап’яв, франт, – крізь жовті прокурені зуби прошипіла тітонька із зачіскою, яка нагадувала погано запарену «Мівіну».

Колеги-депутати віталися і плескали по плечу, мовляв, такий молодий, а вже депутат. Перше, що мали розглянути на сесії – обрання голови. На це місце було дуже багато кандидатів. Представник від Блоку Продажних Популістів, Партії Колишніх Областей, Простих та Найпростійших, Партії «Вітчизна», Партії «Взаємодопомога» та Партії Патріотів України. Раніше, три Партії домовилися між собою, що не голосуватимуть за кандидатів опонентів, тому Лідер Партії Патріотів дав чітку вказівку кого підтримати – лише своїх.

Перед самим голосуванням, після того, як Патріот дав інтерв’ю чотирьом місцевим ЗМІ та одному Всеукраїнському, до нього підійшов Верховний Продажний Популіст

.– Псс, парниша, голос продать не хочешь, – звернувся він до Патріота російською, – Даем миллион гривен. Это наш парень, проверенный, а вашего сделаем его заместителем.

Патріот оторопів, він чув про певні домовленості, але не думав, що їх будуть провертати саме тут і саме так нахабно. Поруч навіть стояла знімальна група місцевого каналу, але вона ніяк не відреагувала на такий хід подій, бо все контролював їхній директор – представник Партії «Вітчизна» який також вже шушукався з представником Партії Колишніх Областей.

У результаті, під час голосування Патріот віддав свою галочку за кого було домовлено, адже він давно знає цього хлопця, він і справді нормальний. Тому Патріот би і так проголосував за нього. Хоча він з ним давно не бачився, а люди казали, що він дуже змінився…

Ввечері, Патріот написав СМС зі свого нового IPhone: «Я проголосував за того, за кого Ви казали». Кому Патріот відправив повідомлення – невідомо…