Газон чи не газон, ось в чому питання.

22 липня 2016 о 07:0531964 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Газон чи не газон, ось в чому питання.
Що має робити патрульна поліція: показувати приклад чи користатись юридичною казуїстикою?

Вирішив поділитись з вами, шановні читачі, своїм сьогоднішнім спілкуванням з патрульними поліцейськими з приводу паркування на газонах як їхнього автомобіля, так і автомобілів мешканців Полтави. Почалося з того, що на вулиці Зигіна я побачив ось таку картину:

Запаркований патрульний автомобіль на вул. Зигіна

Проблискові маячки вимкнені, в салоні нікого немає. Згідно п. 15.10 є) Правил дорожнього руху стоянка на газонах заборонена. Тому я вирішив набрати 102 і повідомити про порушення Правил екіпажем патрульної поліції та іншими автомобілями поряд:

Під час розповіді оператору служби 102 про ситуацію, побачив, що вулицею рухається інший патрульний автомобіль, який я попросив зупинитись помахом руки і у нас відбулась ось така розмова

Визнаю, я не знав що Правилами дорожнього руху газон визначається як "ділянка однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав (переважно багаторічних злаків) або одернування". Суто формально, з юридичної точки зору, виходить так, що ні патрульні, ні водії при подібному паркуванні нічого не порушують. Але ж ми прекрасно розуміємо, що ті залисини, які бачимо на фото біля бордюрів, утворились саме через паркування автомобілів. І якби автомобілі паркувались не заїжджаючи колесом на газон (вже тепер і не знаю чи можна в даному випадку вживати це слово), там росла б зелененька травичка і це дійсно було б схоже на "ділянку однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав".

Ось така виходить цікава ситуація. Який же вихід?

По-перше, на мою думку, патрульні поліцейські повинні не прикриватись юридичним визначенням поняття газон, а показувати гарний приклад іншим водіям і паркувати патрульні автомобілі не заїжджаючи колесами за бордюр.

По-друге, знову таки на мою думку, і мешканці міста і міська влада повинні активізувати свої зусилля і зробити так, щоб ні в якого патрульного не виникало сумніву, що обабіч проїзної частини вулиці знаходиться газон, а не незрозуміло що.

До роботи?