«І ПОВІЄ ОГОНЬ НОВИЙ З ХОЛОДНОГО ЯРУ»

28 квітня 2015 о 08:04931 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «І ПОВІЄ ОГОНЬ НОВИЙ З ХОЛОДНОГО ЯРУ»

Традиційно, щорічно у квітні, полтавська делегація, відвідує урочистості, присвячені Героям Холодного Яру. Цього року вшанування відбулися 25-26 квітня. У Чигирині на Богдановій горі більш як сімдесят полтавців мали нагоду взяти участь у молебені за Україну патріарха Філарета та одержати благословення патріарха. Також всі полтавці, котрі їздили цього року до Холодного Яру щиро вдячні за допомогу у фінансуванні подорожі Непийпі Леоніду Антоновичу, знаному аграрію Полтавського краю.


Опісля у Чигирині, на стадіоні відбувся парад учасників війни на Сході, урочисте прийняття добровольців до лав добровольчих полків і батальйонів, книжковий фестиваль "Чигирин-2015", ярмарок виробів народних майстрів, конкурс дитячих малюнків та інших виробів – подарунків воякові, військовий і медичний вишкіл дітей і дорослих інструкторами ГО "Український легіон". Увечері, там же ж – на стадіоні райцентру, - відбувся мистецький фестиваль козацької слави "Холодний Яр-2015" за участю провідних українських гуртів.

Полтавці надихалися козацьким духом, а я згадував нашого Дмитра Коряка, на жаль – вже члена Небесної Сотні, який загинув за Україну на Сході. У день відвідання нами Холодного Яру у вояка міг би бути День народження. Дмитро за життя дуже хотів потрапити сюди, у колиску козацьких вольностей, то ж впевнений – він з нами перебував духовно і радів, що є ті, хто продовжать його справу.