Надія Кучер: страховка від сусідів та доріг

Новини
17 жовтня 2013 о 15:201283 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Надія Кучер: страховка від сусідів та доріг
Не celebrity, але за страхування.

Надія Кучер, журналістНадія Кучер, журналіст

"Коло" запитувало читачів, чи довіряють вони страхуванню і наскільки воно надійне. В Україні страхування побоюються, на відміну від іноземців.

У Голлівуді модно страхуватися від подружніх зрад, у Німеччині – від розпаду улюбленої музичної групи. За статистикою, страхування – у десятці найбільших витрат знаменитостей.

За кордоном страхують усе, що заманеться: від перелому ноги до подорожчання бензину. Проте в Україні, де набирає обертів страхування автомобілів, житла та життя, про окремі частини тіла говорити зарано, як це модно серед європейських зірок. У нашій країні це поодинокі випадки навіть серед зірок. Наприклад, деякі співаки, намагаючись стримати від розпаду свої вокальні колективи, страхують себе від одруження колег. Тобто – наживаються на щасті своїх товаришів. Страхують голос, ноги, носи. Для VIP-персон створюють індивідуальні програми, розраховані на їхні бажання: спеціальні умови страхування, розмір страхового покриття, ціна.

Звичайні українці бояться страхування. Минулого року родичам пропонували застрахувати корову. Ті відмовилися. Корова захворіла і померла. Родина півроку жила без годувальниці і грошей, поки нашкрібала на теличку. Тепер трясуться над нею, як над найдорожчою цінністю.

Я, звісно, не українська celebrity, але б застрахувала себе. Приміром, від надмірної цікавості сусідів, хобі яких – стежити за чужим життям та давати поради. Це було б чудово: слухати смішні поради, як себе поводити, та ще й отримувати за це грошову компенсацію! А ще б застрахувала себе від полтавських доріг. Бо придбала днями нові чобітки, але боюсь взувати…