Теорія всього

13 квітня 2015 о 08:302441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Усі ми різні, яким би злим не здавалося життя. Завжди є те, що ви можете зробити і в чому можете досягти успіху. Поки є життя - є і надія.

Мені вже давно радили переглянути фільм «Всесвіт Стівена Хокінга» британського режисера Джеймса Марша. Біографічні кінострічки можна сприймати по-різному:

-Захоплюватися документалістикою режисера і сценариста;

- Шукати невідповідності.

Рідко дивлюся фільми такого жанру, але склад акторів і талановита особистість в основі сюжету, змінили моє рішення.

Ви не почуєте нудних теорій фізики чи астрономії. Ця стрічка приваблює не спец ефектами, в ній міститься щось інше. Але для кожного те «інше» буде своє, приватне.

Едді Редмейн у ролі Стівена Хокінга

У цьому фільмі перед нами життя, робота, любов і головна трагедія Стівена Хокінга. Підтримка і піклування дружини – Джейн Хокінг (Фелісіті Джонс), дали змогу продовжити його життя. Дивлячись на її щоденну важку роботу, ти не розумієш звідки у цієї маленької людини стільки бажання та витримки. Під час перегляду навіть виникає думка, що історія не зовсім про Стівена, а більше про Джейн, що саме вона – центр усього, що відбувається. Хоча фінал фільму дає зрозуміти, що в історії цих двох людей важливими завжди були вони обоє, адже якщо б їх не було – не було б і самої історії ...

Стівен Хокінг і його дружина Джейн (фільм-реальність)

Едді Редмейн заслуговує, звичайно ж, вищих похвал на свою адресу. Радувала його добродушна і відкрита усмішка в першій частині фільму і професіоналізм у другій. Недаремно він отримав Оскар за цю роль, і навіть сам Стівен Хокінг був у захваті від того, як зіграв актор. Зрозуміло, що була проведена дуже велика і трудомістка робота, адже зіграти людину з таким недугом зможе далеко не кожен.

Стівен Хокінг разом з Едді Редмейном

Після перегляду ти реально розумієш, що побутові проблеми, з якими ми стикаємося кожного дня – це просто наше невміння щось сприймати і вирішувати. Для когось недосяжне щастя – підняти з підлоги ручку і подати її власниці. Тому в кого зараз настрій «я більшу так не можу» або «в мене немає сил», швиденько вмикає фільм і будує свою теорію витримки і сили волі.

Декілька цікавих фактів:

1. Після перегляду фільму Стівен Хокінг відправив режисерові Джеймсу Маршу лист електронною поштою, в якому відзначив Едді Редмейна, який його грав, сказавши, що у деяких моментах йому здавалося, що він бачить на екрані самого себе.

2. Крім свого голосу (який захищений авторськими правами) Стівен Хокінг також надав творцям фільму свою Медаль свободи і дисертацію.

3. У сценариста Ентоні Маккартена пішло 10 років на те, щоб перенести цю історію на великий екран. З них, три роки він намагався переконати Джейн Хокінг погодитися на екранізацію її книги.

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter