Дякую за аптечку! Нам дуже сподобалося!

28 вересня 2015 о 22:1825984 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дякую за аптечку! Нам дуже сподобалося!
Мама збирається до кандидата Матковського по аптечку.

Дякую за аптечку! Нам дуже сподобалося!

Взяла з собою газетку «Нова Полтава» – почитати на лавочці перед офісом – подратувать людину. Як пізніше, виявлось, не одна вона пенсіонерка-хуліганка.Розказую її враження. Цитую практично дослівно:

– У офіс Матковського прийшла вчасно. Реєстрували усіх дуже швидко – як у АТБ – штрих-код на запрошенні перевірили – і до іншого «клієнта». У залі усе у червоних тонах – штори на дверях, вікнах, і навіть сукня на дівчинці. Дівчинка дуже приємна, радісна така. Каже: беріть і гречку, і аптечку, а голосуйте серцем. Постйно Кукобу згадувала. Розказувала, що порядок у Полтаві був тільки при Кукобі, бо він господарником був, а Матковський при ньому – секретарем.

Потім вийшов сам Кандидат. Дєвочка запропонувала привітати його оплесками, але вони ріденькі вийшли. Правда з-за спини у мами якийсь пьяненький дядько рявкнув «Ураа!» але мама підозрює, що то він жартував так.

– Одягнутий Матковський демократично – джинси, голуба футболочка, худенький тільки. А так – посміхався, жестикулював, нагадав про усе що зробив: що світло провели, сміттєбаки поставили, амброзію покосили – ти знала, що у нього алергія на амброзію? – питає мама.

– Та звідки я знаю про його алергію? – дивуюся я.

– Ще нагадав, що поліклініку у авіамістечку побудував за 12 мільйонів, а Мамай басейн за 400 мільйонів зараз будує. Ну це він загнув, звісно, який курс долара тоді був, який зараз. Хай би зараз спробував побудувати за 12 мільйонів щось. Ще казав, що не вистачає дитсадків. Каже: пам’ятаєте як раніше закривали дитсадки і суди замість них розміщували? Так тепер треба суди назад віддати під дитсадки, а суддів усіх у кадетський корпус перевезти. Це саме твій Мамай обіцяв, до речі.

– Да, обіцяв. Туда їм і дорога. Прямо зараз хай суддів туди переселить. Чим швидше – тим краще, хай посидять, – я повністю згодна.

– Каже, що офіцер і серце болить за кадетський корпус. А ще каже що він кандидат економічних наук. А ще – що двірників стало удвічі менше ніж потрібно, і він зробить утричі більше. Буде особливий вид двірників, які біля сміттєбаків у приватних секторах чергуватимуть. І це додасть робочих місць, бо треба ж мовляв, у Полтаві створювати робочі місця.

– Правильно, створимо побільше робочих місць серед двірників, нащо нам ті високі технології! – сміємося.

– Ще пообіцяв зменшити плату за проїзд. Каже, що при ньому студентам і школярам було 50 % плата за проїзд, а Мамай школярам безкоштовний проїзд зробив, але це погано, бо тільки до 31 грудня. І взагалі, Полтаві треба як Львову – не продавати пиво у святкові дні, а пенсіонерам видавати адресну фінансову підтримку кожному. І в самому кінці його промови підоходить до нього наша сусідка тьотя Свєта і каже: пане Матковський, наш провулок за вас!

– Та ти шо!!!!

– Ага. Думала, мо дві аптечки дасть їй…

Завтра рано-вранці вигуляю собачку у тьоті Свєти на порозі по-тихому…