Сесія. Балагану – лімітед!

27 листопада 2015 о 13:042360 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сесія. Балагану – лімітед!
За годину до сесії випадкова зустріч:

Сесія. Балагану – лімітед!

- Таня, що ти тут робиш? Ти не йтимеш на шабаш?

- На сесію йтиму, звісно, а Ви?

- Я теж.

Здається, у міській раді сьогодні були усі. Міські сесії (та й обласні теж) уже давно перестали бути суто робочим процесом. Сюди стікаються депутати міської та обласної ради, нардепи, екс-нардепи, екс-депутати міської ради, правий сектор, громадські активіста та просто міські божевільні, яким не сидиться удома.

Сесія. Балагану – лімітед!

Окрім величезного натовпу активістів перша сесія мені запам’яталася хамством. 5 років тому, коли Мамай складав присягу, у цій залі було зовсім не так. Тоді було урочисто, радісно, була надія на краще і майже не було активістів. Сьогодні у сесійній залі панувала напруга. А присягу мер приймав під «гикання» і «улюлюкання» платних активістів.

5 років тому Мамаю аплодували, а сьогодні, коли його проголосили мером, пролунав лиш один несміливий хлопок від одного з працівників міськвиконкому, що викликало дикий регіт у обранців від «Солідарності».

Взагалі, народні обранці від президентської партії неприємно вразили своєю хамською поведінкою. Гідно поводилися представники «Свободи», які перед входом до зали прийняли присягу – було дуже зворушливо. Приємно порадував лідер «Батьківщини», який, єдиний з політиків – несвободівців, промовив «Слава Україні», отримуючи мандат депутата.

Сесія. Балагану – лімітед!

Тихенько прошмигнули за депутатами представники «Рідного міста», досить щиро аплодували депутатам від «Самопомочі» і «Простим».

Під вигуки «ганьба, корупціонери, твій номер непрохідний» отримували мандати депутати від «Совісті». Мовчки, не огризаючись.

Отримав порцію свисту й депутат Чередніченко від «Солідарності», за якого відразу вступилися платні активісти, які заявили щось на зразок: «Хто свистить, той працює на Мамая». Балаган одним словом.

З посмішкою «на всі 32» отримав мандат депутата дворазовий екс- кандидат у мери Андрій Матковський, якого я, чесно кажучи, не очікувала тут побачити.

Сесія. Балагану – лімітед!

Сам новообраний Мамай був напружений, ніякої розслабленості як це було раніше, коли у сесійній залі сидів «контрольний пакет депутатів». Попри напруження, заклятим депутатам від «Солідарності» - аплодував, коли отримав квіти, поклав їх біля доньки, спробував пожартувати «Мої діти й квіти».

Сесія тривала 20 хвилин, ще стільки ж приблизно – спілкування мера з пресою. Майже відразу мер пройшовся по конкурентах, перекидаючи на них питання журналістів. Сміттєзавод, пам’ятник Мазепі, декомунізація – це до «Свободи» звертайтеся. Соціальний захист, медичне забезпечення пенсіонерів – до «Солідарності». Цікавить, як вирішуватимуться проблеми працевлаштування – так це депутати від «Рідного міста» вам обіцяли втілити.

Сесія. Балагану – лімітед!

Таким чином, навіть якщо у тебе мало депутатів – це добре. Бо завжди є на кого звалити провал. А ще – на активістів, які приходять посвистіти, погикати, побігати по столах. Я розумію, що у них є «висока» мета – дискредитувати мера. Але сьогодні вони це зробили з собою.

Моє пророцтво – буде несолодко. І депутатам, і громадськості. Добре, що я не депутат, подивлюся на виставу з залу ;)