Герої не вмирають!!! Мистецька виставка «Присвята»

22 лютого 2015 о 09:303272 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Герої не вмирають!!! Мистецька виставка «Присвята»
Але не змитий з пам'яті ні один, хто буде молодий тепер назавжди...

20 лютого 2015 року, у річницю кровавих подій на Майдані, у Художньому салоні на Жовтневій відкрилася мистецька виставка «Присвята».

Організатори та учасники виставки, група молодих Полтавських художників, у такий спосіб вирішили вшанувати пам'ять Небесної Сотні та нагадати полтавцям, що Герої не вмирають.

В цей день в Полтаві, до тисячі її жителів із квітами, портретами загиблих майданівців та полеглих учасників АТО пройшлися від Свято-Успенського собору до Полтавської ОДА, щоб покласти квіти до Меморіалу пам’яті Героям Майдану.

На самій виставці були представлені живописні та графічні твори місцевих художників. Відкриття почалося з виступу народного артиста, заслуженого худ. України - Новобранця Івана Яковича. Вразив відвідувачів виставки вірш Тараса Григоровича Шевченка у виконанні одного з гостей. Також ініціатори виставки дали змогу кожному прийняти участь в благородній справі - допомозі воїнам, постраждалим в зоні АТО, що знаходяться на лікуванні в м. Полтава. Для цього організатори встановили скриньку для збору коштів на потреби наших захисників.

Вся країна вшановувала пам’ять людей, що загинули в Києві, на «Майдані» 18-20 лютого 2014 року. Цей день вшановувалася пам’ять воїнів, загиблих в зоні АТО, що так віддано захищали свободу та мир всієї України.

Ми, жителі Полтави та інших міст країни щиросердно вдячні Вам за Ваші подвиги, за Вашу боротьбу і супротив, за Вашу віру!!!

Ми повинні щодня жити так, щоб бути гідними тих, хто не повернувся з Інститутської, Грушевського, Маріїнського парку...

Нехай буде небо мирним і безхмарним над всією Україною, і нехай повернуться живими додому ті, що боронять наш мир та спокій.

СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!