Колектив Миколаївського театру зачарував глядача глибокою темою і тонким гумором

Дозвілля
Ольга Коваленко11 квітня 2016 о 12:091197 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Колектив Миколаївського театру зачарував глядача глибокою темою і тонким гумором
На сцені полтавського театру імені М. Гоголя у рамках фестивалю «В гостях у Гоголя» вперше виступав Миколаївський академічний художній російський театр.

Творча дружба полтавського театру з миколаївським театром зародилася з моменту виступу гоголівців на фестивалі «Хомо люденс» у 2014 році, який проводить Миколаївський театр. Гоголівці неодмінно хотіли віддячити за гостинність колегам, тому запросили їх фестиваль у Полтаву.

На сцені полтавського театру 4 квітня миколаївський театр презентував глядачу виставу «Страсти по Торчалову» за М. Вороновим у постановці народного артиста України Василя Остафійчука, який, до речі, і зіграв головну роль у цьому спектаклі. «Страсти по Торчалову» - фантасмагорична трагікомедія. Спочатку не зрозуміти, де відбувається дія, але поступово глядач втягується у своєрідну гру у просторі, який умовно можна назвати «між небом і землею». Душі людей, які померли, пригадують свій найтяжчий гріх. Адже тільки після цього пролунає дзвіночок, і душа спочине. А доки не згадає – кожного дня мучитиме себе роздумами про життя, що прожив, про рідних, яких образив, про кохання, що не здійснилося.

Блискучі образи, створені акторами миколаївського театру у кожній сцені, були настільки переконливими, що мимоволі хотілося проводити паралелі зі своїм життям. Сьогодні Пижов (Євген Олійник) має владу над іншими, а вже завтра йому самому прийдеться підкорятися сильнішому.

Здавалося б, спокійні розмови за одним столом, протягом всієї дії, але в них криється суть глибоких роздумів про буття. Лише тут можна відкрити незнайомій людині свої перші почуття, назвати ім’я коханої, про яку розповідає Торчалов-Остафійчук у відвертій бесіді Семену (Андрій Карай). У кожного своя історія, але всі вони змогли у замкненому просторі допомогти один одному знайти шлях до світла. І на цьому шляху були й комічні моменти, й трагічні.

- Ця вистава вже 14 років у репертуарі нашого театру, - розповів режисер вистави, виконавець головної ролі Торчалова народний артист України Василь Остафійчук. – Коли я прочитав п’єсу, одразу захотів її поставити. Думаю вона приваблює глядача своєю тематикою. Це життя без прикрас, таке як є. За ці роки у нас змінилося три склади виконавців, лише я один залишаюся незмінним. Але кожний новий актор приносить у роботу щось своє, цікаве, тому вистава живе.

Миколаївський академічний художній російський театр презентував полтавському глядачу своє мистецтво вперше, але вже точно – не в останнє. Адже вистава «Страсти по Торчалову» викликала шквал аплодисментів. Блискуча гра акторів, що викликала інколи сміх, інколи сльози, бо проживали життя, ситуації, близькі нам, сьогоднішнім.

На останок, окрім оплесків, колектив театру отримав пам’ятні подарунки від гоголівців.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter