Концерт "Врятуємо життя разом": зірки розповіли про благодійність

Дозвілля
Дар 039 я Розумняк26 травня 2014 о 08:382459 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Концерт "Врятуємо життя разом": зірки розповіли про благодійність
У "Villa Крокодила" виступили Брати Борисенки, Renata, гурт London Hill та MMDance на підтримку дитячого будинку-інтернату у Зінькові

Концерт Зірки про благодійність: "Ми не робимо послугу"

На прес-конференції перед концертом зірки поділилися думками щодо благодійності. Кожен із них вважає це доброю справою і завжди відгукується на прохання фонду "HelpGroup" допомогти.

Давид Джалагонія, директор Всеукраїнського благодійного фонду допомоги та розвитку "HelpGroup" розповів історію його створення:

- Наш фонд був побудований на горі. У мого гарного товариша перед весіллям захворіла дівчина – Маша Говорова. Ми почали разом боротися за її життя. На жаль, вона пішла від нас. Але після цього вирішили допомагати й іншим людям, бо знаємо, як важно на самоті боротися із бідою.

Організація опікується будинком-інтернатом у районі:

- Ми обдзвонили полтавські дитячі будинки, і всі мають своїх спонсорів. Тому обрали Зіньківський інтернат, адже вони знаходяться в області й отримують мало уваги від благодійників. Також там знаходяться вкрай важкі діти з ДЦП та порушенням психіки.

Саме для підтримки цього дитячого будинку-інтернату виступили Брати Борисенки, Renata, гурт London Hill та MMDance.

Полтавці London Hill вважають, що творчість – їх головна зброя:

- Люди народжуються, щоб творити добро. У кожного із нас є руки, ноги, ніс, вуха. Але,як виявилось, у кожного різний статус та заробітки. Та ми маємо розуміти людські проблеми. Це чудово, що ми своєю творчістю можемо хоч якось допомогти цим дітям, які не винні в тому, що у них така доля, - розповів один із лідерів Андрій Діденко.

Концерт Керівництво благодійного фонду "HelpGroup"

Брати Борисенки запевнили, найголовніше у такій справі - гарний настрій.

- Дуже хочеться допомогти. Ніколи не можна допомагати людям із опущеним носом, адже це буде схоже на жалість. Ми хочемо підбадьорити та розвеселити дітей. Побачити посмішки на їх обличчях. Бо все це йде від душі. Не потрібно робити величезні заходи, ходити натовпом та кидати купу грошей. Потрібно підтримувати саме тих, хто цього дійсно потребує. Це і є благодійність, - пояснив Олександр Борисенко

Володимир Борисенко додав:

- Ми прийшли сюди для того, щоб це дало свої плоди. Ми не робимо послугу.

Брати планували окремо завітати у цей дитячий будинок, але пізніше.

Марина Стоян із гурту MMDANCE думає, що не варто їхати до інтернату:

- Нам казали, що це інтернат закритого типу. Можливо, краще туди не їхати. А просто робити все, що у наших силах на сцені. Ми ходили до монастиря, поставили свічки та помолились за них. Сподіваємося, все буде добре.

Рената Штіфель, фіналістка національного відбору Євробачення 2012, має власну думку щодо благодійності:

- Завжди підтримую соціальні та благодійні проекти. Я не вперше беру у них участь. У мене є талант, і я дійсно рада, що завдяки цьому можу допомогти дітям та зробити їх щасливішими.

Концерт Після прес-конференції артисти роздавали автографи

Лауреат премії «Гордість країни» у номінації «Почуття обов’язку» Іван Літвинов часто буває у Полтаві. Для нього фонд "HelpGroup" новий, тому він приїхав подивитися на його роботу задля подальшої співпраці.

- Я знаю благодійність не по розмовам. Я сам із дитбудинку та займаюся нею з 12 років. Живу цим. Болісно було, коли я дізнався про дитячий будинок у Зінькові. Адже у Полтаві багато часу та фінансів приділяють міським інтернатам. А про дітей з вадами у районі не часто пам’ятають. Я вдячний цьому фонду, бо не головне, що ти дав, головне – кому.

Також він підняв проблему фальшивої благодійності:

- По всій Україні я зіткнувся з проблемою, що благодійність стала бізнесом. Коли мене просять організувати збір коштів чи концерт, я бажаю, щоб діти були здоровими. Бо є такі інтернати, яким дійсно потрібна допомога, а є й інші, де благодійність не потрібна.

Концерт Черга за автографами