У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонця

Дозвілля
Дар 039 я Розумняк30 серпня 2014 о 17:473282 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонця
​На Полтавщині пройшов інформаційний тур «За безпечну енергетику», присвячений питанням традиційної енергетики, енергозбереження і відновлюваних джерел енергії.

У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонцяПолтавців вчила економити енергію за рахунок сонячних колекторів

Організаторами заходу виступили Громадська екологічна організація "Зелений Фронт" разом із Національним Екологічним центром України, ПМЕГО «Мама-86-Полтава», ГО «Екоклуб» та низка полтавських громадських організацій, у тому числі й громадські ради при Полтавській ОДА та облраді.

Головна мета туру - донести людям накопичений світом досвід економії та самостійного виробляння енергії. Активісти об’єднали свої зусилля задля розбудови у державі енергоефективного суспільства та боротьби за свої екологічні права.

У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонцяСонячні колектори на даху одного із корпусів ПДАА

Інформаційні стенди та роздаткові матеріалі повідомляли про джерела енергетичного марнотратства та вчили правилам енергозбереження. Також роз’яснювали про шкідливий вплив на довкілля вугільних та ядерних електростанцій, наслідки видобутку сланцевого газу.

У рамках проекту «Увімкни сонце – живи комфортно» усім бажаючим показували як працюють сонячні батареї та колектори.

Особливу увагу приділили сонячним колекторам для гарячої води, які фактично може зробити кожен. На виставці навіть стояв саморобний колектор для більшої наочності. Вода в ньому була достатньо теплою, щоб прийняти душ. А у матеріалах, що роздавали, містилися креслення та інструкції. Такий пристрій як ніколи є актуальним для полтавців, які практично залишилися без гарячої води.

У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонцяВода нагрівається навіть у не дуже сонячний день, головне - правильна конструкція

- У тій ситуації, що у нас у країні, сонячні колектори не просто економлять енергоресурси, а дозволять нам перестати платити окупантам, зазначив представник Харківської громадської організації «Зелений фронт» Олександр Богданіс.

Також усі бажаючі відвідали Лабораторію сонячної енергетики на базі Полтавської Державної Аграрної Академії. Де змогли наочно побачити і навіть пощупати сонячні колектори для гарячої води, а також подискутувати із науковцями вишу.

У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонцяСонячна енергія для України очима дітей

Для дітей провели конкурс малюнку на асфальті на тему енергозбереження в Україні за рахунок сонячної енергії.

У рамках туру зберігати ресурси вчилися у Миргороді та Руновщині. Також відвідають Нові Санжари.

Фото: Дар'я Розумняк

У Корпусному парку полтавців навчали берегти енергію за рахунок сонцяЕлементарна схема побудови колектора вдома