У Полтаві 27 травня відкриють міжнародний кінофестиваль

Дозвілля
Ніна Король27 травня 2016 о 13:40955 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві 27 травня відкриють міжнародний кінофестиваль
Poltava FILM Festival – міжнародний кінофестиваль документального та історичного кіно розпочне свою роботу сьогодні, 27 травня.

Охочих переглянути фільми запрошують у ТРЦ Київ на 16 годину (5 поверх, 4D-кінотеатр «Київ», вул.Зіньківська, 6/1).

Передбачається, що на фестивалі представлять світові документальні фільми режисерів з різних країн світу.

Автори ідеї – Олег Мінгальов, відомий художник, член Гільдії кінорежисерів України Олег Мінгальов, та ісландець, член Міжнародної асоціації кінорежисерів Ейнар Тор.

У Полтаві покажуть картини, що були зняти в різні роки.У Полтаві сьогодні відкриють міжнародний кінофестивальЕмблема фестивалю, фото www.mirgorodfilmfestival.org

Найдавнішому фільму «Dreamland» – 10 років, має різні нагороди. Є у показі й такі картини, що номінувались на Оскар. Організатори запевняють, що документальні картини високої якості.

Логотипом кінофестивалю є ніс варязького човна. Призів усього три. Перша нагорода – статуетка, друга нагорода – срібна медаль на стрічці, третя нагорода – бронзова медаль на стрічці.

Мета фестивалю: пропаганда Полтави як однієї з культурних столиць Європи, України як перехрестя міцних дружніх історичних контактів, за яким відкриваються обрії у майбутнє, відкриття українцям незвичайного скандинавського світу зі своїми глибокими традиціями та динамічним сучасним життям. На Міжнародний кінофестиваль у Полтаві будуть запрошені посли головним чином скандинавського світу: Ісландії, Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, а також Латвії та Литви. Тим паче що нещодавно саме у Полтаві був відкритий пам’ятник гетьману Мазепі, як відомо з історії – стратегічному партнеру Швеції на тому відрізку часу.

Однією з цілей цього непересічного заходу є також надання можливості українським кінорежисерам обмінятися досвідом та встановити дружні професійні зв’язки.

Акценти: у програмі фестивалю (27 -30 травня 2016 року) акцент ставиться саме на ісландських фільмах, завдяки яким відкривається світ невеликої країни мужніх людей. Директорами фестивалю є Ейнар Тор та Олег Мінгальов, – про це йдеться на сайті фестивалю.

Підведення підсумків та нагородження відбудеться в неділю, 29 травня, у Полтавському краєзнавчому музеї.

Фестиваль проходитиме на конкурсній основі. Очолюватиме журі Ейнар Тор. Йому допомагатимуть оцінювати фільми Тетяна Ретівова (громадянка США, директор київського видавництва «Каяла» та артлітсалону «Бриколаж»; Карлос Джао Корейя – професор філософії Лісабонського університету; Рашид Бакаї – доктор соціології з Марокко та Людмила Стельмах (Кучеренко) – полтавська журналістка, президент Полтавського обласного медіа-клубу.

Відбудеться фестиваль завдяки спонсорським коштам.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter