У Полтаві в переддень Дня закоханих роздавали презервативи (фото)

Дозвілля
Юлія Обелець13 лютого 2016 о 14:061661 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві в переддень Дня закоханих  роздавали презервативи (фото)
Сьогодні відзначають Міжнародний день презерватива, тож у Полтаві провели акцію.

13 лютого о 12 години на вулиці Жовтневій перехожим роздавали презервативи та буклети з корисною інформацію про контрацептиви.

Подібна акція в духовній столиці проходить не вперше. Минулого року роздали 1000 презервативів, цього – 1500.

У Полтаві в переддень Дня закоханих роздавали презервативи (фото)

– Починаючи з 2007 року, світова спільнота відзначає свято презерватива напередодні Дня закоханих, – розповіла Крістіна Криженко, піар-менеджер БО «Світло надії»– організатор акції. – У багатьох міста в цей день відбуваються акції. Головна мета – привернути увагу суспільства до важливості прийняття рішення використовувати презервативи, як профілактики від ВІЛ/СНІДу. Саме презерватив може вберегти від інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Презервативи роздають напередодні Дня Святого Валентина невипадково, оскільки акція має лозунг «Захисти своє кохання».

До речі, полтавців запрошують поговорити про любов

Коли перехожим почали вручати такі презенти, реакція була різною – сміх, дивування, відмова. Дехто брав подарунки, не зрозумівши відразу, що саме їм дали.

– Приємно зазначити, що реакція у полтавців змінюються на краще. Люди не соромляться і беруть презервативи, дякують за це. Навіть матері беруть ці контрацептиви, пояснюючи, що в них є сини, про здоров’я яких хочуть подбати, – зауважила Крістіна Криженко.

У Полтаві в переддень Дня закоханих роздавали презервативи (фото)

Під час акції можна було дізнатись багато цікавих фактів про презервативи та їхнє нетрадиційне застосування. Зокрема:

  • Захист від вологи для сірників і запальничок. Цю властивість часто враховують, збираючись у туристичний похід чи прогулянку на байдарках.
  • Надання медичної допомоги. Еластичність і міцність презервативу дозволяє застосувати їх в якості джгута для зупинки кровотечі при серйозних ранах.
  • У якості порятунку на воді – надути його й триматись, завдяки йому, на воді. Саме так вчинила мандрівниця, яка через власну необережність опинилася за бортом круїзного судна.