Як полтавці ярмаркують у Європі

Дозвілля
Таня Цирульник17 серпня 2016 о 11:22896 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як полтавці ярмаркують у Європі
Полтавські майстри не обмежуються ярмаркуванням в Україні.

Як полтавці ярмаркують у ЄвропіНа Ягелонському ярмарку - 2014

Понад 5 років полтавська делегація народних майстрів відвідує Ягелонський ярмарок у місті Люблін у Польші. Проводять його щороку, дата часто збігається з Сорочинським ярмарком, тому доводиться обирати, куди їхати. Цього року ярмарок у Любліні проходив з 12 по 14 серпня.

– Ягелонський ярмарок відвідують майстри та творчі колективи з усієї Європи, – розповідає Юлія, майстриня. – Культурно-мистецьке дійство проводиться у центрі міста Люблін. Вдень – ярмаркують майстри, поруч – у парку – проводяться заходи на відкритому повітрі, увечері люд стікається до великої сцени, де виступають фольклорні колективи, проходять дискотеки. Тут не побачиш представницьких палаток крупних підприємств (як на Сорочинському ярмароку), проте дрібні польські підприємці тут є, торгують різним крамом, їжею, напоями, медовухами. Все дуже продумано, аж до паперових еко-пакетів для товарів, які безкоштовно видають усім майстрам. Участь у ярмарку абсолютно безкоштовна. Оскільки Люблін – студентське місто, то майстрам надається безкоштовний нічліг у гуртожитках, які влітку порожні, ніяких «містових» та інших внесків ніхто не вимагає, туалети по території ярмарку безкоштовні, вхід на концерти – також. Триває ярмарок 3 – 4 дні. Знаю, що по Європі подібних дійств багато.

Полтавські митці на фестивалі в Польщі: репортаж з місця подій

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter