«Дельта Банк» визнали неплатоспроможним

Гроші
Ольга Матвієнко3 березня 2015 о 14:041504 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Дельта Банк» визнали неплатоспроможним
Нацбанк оголосив неплатоспроможними три українських банка.

«Дельта Банк» визнали неплатоспроможнимЩе три банки в Україні визнали неплатоспроможними. Фото – kredyty.in.ua

2 березня Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ «Дельта банк», ПАТ «Кредитпромбанк» і ПАТ «ОМЕГА БАНК» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомили у прес-службі регулятора.

– Головною причиною віднесення АТ «Дельта Банк» до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану, – йдеться у повідомленні. – Головний акціонер та керівництво АТ «Дельта Банк» обрали високоризикову стратегію стрімкого зростання за рахунок придбання неякісних активів. Окрім того, агресивна розбудова корпоративного бізнесу АТ «Дельта Банку» у поєднанні з відсутністю достатнього досвіду в обраному сегменті призвели до значного погіршення якості кредитного портфелю та скорочення ліквідності банку. В кризових реаліях сьогодення основні акціонери не змогли своєчасно збільшити капітал у необхідному обсязі та залучити ліквідність для забезпечення виконання зобов’язань перед вкладниками.

554 тисячі вкладників «Дельта Банку» (94%), які мають у банку до 200 тисяч гривень отримають свої вклади у повному обсязі. Це гарантовано Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. 6% вкладників, які тримали в банку більше 200 тисяч отримають виплати в межах суми, гарантованої Фондом.

Нагадаємо, що Національний банк оголосив неплатоспроможними 39 українських банків.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter