Національний банк переходить на ринковий курс валют

Гроші
Ольга Матвієнко5 лютого 2015 о 13:021513 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Національний банк переходить на ринковий курс валют
Із 5 лютого НБУ скасовує щоденні валютні аукціони.

Національний банк переходить на ринковий курс валютВалюта у Нацбанку буде за ринковими цінами. Фото – vkurse.ua

Національний банк з 5 лютого припиняє проведення щоденних валютних аукціонів та відмовляється від індикативного курсу гривні. Відповідне рішення НБУ ухвалив згідно з розробленими рекомендаціями Комітету з монетарної політики.

– Курс гривні встановлюватиметься банками на підставі об’єктивних параметрів ринкового попиту та пропозиції, – йдеться у повідомленні прес-служби установи. – Це сприятиме усуненню невизначеності, більшій ефективності та об’єктивності механізму ціноутворення на кредитні ресурси та іноземну валюту на міжбанківському ринку, а також підвищенню дієвості монетарних інструментів Національного банку.

Із 6 лютого Нацбанк підвищує облікову ставку з 14,0% до 19,5% річних. Процентні ставки за інструментами регулювання ліквідності визначатимуться залежно від рівня облікової ставки.

– Основною причиною такого рішення є посилення інфляційних ризиків, що залишатимуться високими в найближчій перспективі, відображаючи насамперед значний рівень невизначеності щодо подальшого розвитку подій на сході України, – повідомляє прес-служба НБУ.

У Нацбанку також прогнозують, що прийняті міри сприятимуть уповільненню темпів інфляції вже в першому півріччі 2015 року та забезпечать підґрунтя для повернення інфляції до однознакового рівня в 2016 році. За прогнозами Національного банку України рівень споживчої інфляції на кінець 2015 року становитиме 17,2%.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter