Болгари хочуть звести на Полтавщині готель та музей

Влада
Юлія Обелець31 березня 2016 о 08:021212 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Болгари хочуть звести на Полтавщині готель та музей
Меморіальний комплекс з готелем планують збудувати у Малій Перещепині Новосанжарського району, де знаходиться могила болгарського царя.

Болгари хочуть звести готель та музей у Новосанжарському районіБолгари хочуть звести готель та музей у Новосанжарському районі. Фото з сайту adm-pl.gov.ua

30 березня в Полтавській облдержадміністрації зустрілись очільник ОДА Валерій Головко та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев.

Говорили про партнерські взаємини з Болгарією і відновлення побратимських відносин між Полтавою та Велико-Тирново, йдеться на сайті Полтавської ОДА.

— Наше головне завдання — розширити співробітництво між болгарськими та українськими містами, — пояснив Красі мір Мінчев. — Уже активно співпрацюємо з Одеською, Миколаївською, Херсонською, Харківською областями. Також докладаємо максимум зусиль, аби між Полтавою та Велико-Тирново розвивати дружні відносини. Тим більше, що нас пов’язує історія: поблизу села Мала Перещепина Новосанжарського району знаходиться могила болгарського царя. Ми хочемо створити меморіальний комплекс навколо поховання, збудувати музей, готель. Також прагнемо розвивати й економічні відносини, зокрема полтавська продукція буде представлена на європейському ринку, можливе інвестування малого та середнього бізнесу. Загалом плануємо розвивати зв’язки у різних сферах, зокрема спорту, освіти, культури, економіки, туризму.

Болгари хочуть звести на Полтавщині готель та музейМогила болгарського царя у Малій Перещепині. Фото з соцмережі.

Аби зав’язати більш тісні економічні стосунки і налагодити діалог підприємців обох країн, очільник Полтавщини запропонував провести в регіоні українсько-болгарський бізнес-форум. А заодно запросив болгарських гостей взяти влітку участь в Сорочинському ярмарку, представивши свою країну, і Великотирнівську область зокрема, в окремій експозиції.

Окрім того, Валерій Головко дав доручення узгодити всі технічні моменти, зокрема, питання відведення земельної ділянки біля могили засновника Великої Болгарії Хана Кубрата у Малій Перещепині, щоб його нащадки змогли розпочати будівництво меморіального комплексу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter