Чотири фракції заявили про фальсифікації в Полтавській облраді

Влада
Ольга Матвієнко25 листопада 2015 о 18:122012 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чотири фракції заявили про фальсифікації в Полтавській облраді
Депутати вважають, що роботу ради перервали безпідставно.
Чотири фракції заявили про фальсифікації в Полтавській облрадіДепутати звинувачують колегу у фальсифікації. Фото Ольги Матвієнко

Після другого засідання сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання депутатська фракція «Батьківщина» спільно з фракціями «Свобода», «УКРОП» та РПЛ заявила про фальсифікації, провокації та перешкоджання дієвій роботі в сесійному залі.

Зокрема, заявили депутати, голова лічильної комісії Полтавської обласної ради, представниця блоку «Солідарність» Ірина Степаненко відверто підтасовувала результати підрахунку голосів та подавала завідомо неправдиву інформацію. Ці дії стали приводом до безпідставного закриття засідання.

Про ситуацію, яка склалася, розповів секретар лічильної комісії, депутат Ігор Горжій:

– Коли ми перший раз поставили на голосування питання про закриття засідання та перенесення його на другий, то у залі я ц ще кілька депутатів нарахували лише 24 голоси «за». Коли я підійшов до голови лічильної комісії і повідомив цю цифру, то побачив, що вона вже написала собі 40. Другий раз проголосували 40 депутатів за продовження сесії, після чого я запропонував провести перереєстрацію депутатів, аби визначити точну кількість присутніх. Нарахували 82 депутата. Це голова комісії затвердила. Я тут же поставив питання про заміну голови і готовий був скласти обов’язки секретаря, адже так працювати не можна – більша частина лічильної комісії побачила, що результати голосування були записані неправильно. Але лічильна комісія мене не підтримала. Усі були впевнені, що зараз буде проведене переголосування, – розповів Ігор Горжій.

Чотири фракції заявили про фальсифікації в Полтавській облрадіІрина Степаненко. Фото Андрія Іванова

Проте, за словами депутата, переголосування було проведене неправильно: першим поставили на голосування питання про продовження сесії (не дивлячись на порушення регламенту). Відтак «за» проголосувала 41 людина. Другим голосували питання про перенесення сесії, яке набрало лише 37 голосів «за».

– Але голова комісії оголосила результати так, що вийшло 41 голос за закриття, а 37 за продовження. Депутат, якому делегували обов’язки головуючого у президії, оголосив про перенесення сесії на 4 грудня. Після чого вони швидко пішли із залу, навіть не захотіли розбиратися, хоча я виходив до трибуни і говорив, що комісія протокол не підписала, – зазначив Ігор Григорович.

Ігор Горжій, як і його колеги по фракції, переконаний – голосування не було легітимним і людей ввели в оману:

– Обдурили не тільки депутатів, а й людей.

Після голосування у залі залишилися 7 із 10 членів лічильної комісії. І вони проголосували за заміну складу лічильної комісії на наступній сесії. На наступному пленарному засіданні сесії із заяви збираються розпочати роботу.

Нагадаємо, що 26 листопада відбудеться перша сесія Полтавської обласної ради сьомого скликання.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter