Міністр юстиції у Полтаві розповів в наданні яких послуг область стане пілотною

Влада
Ольга Правденко29 травня 2015 о 16:531571 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр юстиції у Полтаві розповів в наданні яких послуг область стане пілотною
Свій візит до Полтави Павло Петренко розпочав з неофіційної частини – візиту до центрів надання адмінпослуг.

Міністр юстиції у Полтаві розповів в наданні яких послуг область стане пілотноюПавло Петренко. Фото з сайту lifedon.com.ua

Сьогодні,29 травня, з робочою поїздкою Полтаву відвідав міністр юстиції України Павло Петренко. Він зустрівся з нотаріусами, юрисконсультами, представниками головного територіального управління юстиції. Але перед цим разом зі своїм заступником Гією Гецадзе міністр відвідав центри надання адміністративних послуг.

– Я розпочав свій день з неофіційної частини, ми приїхали на годину раніше і поїхали по центрах надання адмінпослуг для того, щоб не слухати рапорти підлеглих, а поговорити з людьми про реальну ситуацію з надання послуг в сфері реєстрації бізнесу та нерухомості. Виявилося, що 8 з 10 людей стоять в чергах за виписками та довідками, бо не знають, що їх можна отримати значно швидше через інтернет, – говорить міністр.

Павло Петренко розповів про новації, завдяки яким вдасться значно швидше, без зайвої бюрократії та черг реєструвати свій бізнес, нерухомість, отримувати відповідні довідки тощо. Приміром, уже сьогодні можна через інтернет отримати будь-яку довідку і витяг, за якими зараз підприємці сидять в довжелезних чергах в реєстраційних центрах.

– Звісно, є ще спротив державного апарату, нерозуміння, тому ми роз’яснювали людям, яким чином вони можуть отримати необхідні документи за короткий проміжок часу та маленькі гроші, – зауважив Павло Петренко. – Ми вважаємо, що більш мотивованими службовцями, які надаватимуть послуги в сфері юстиції будуть місцеві органи влади, яким ми хочемо передати ці повноваження разом з грошима.

Також у міністерстві зазначили, що українець зможе в будь-якому місту чи містечку країни, незалежно від місця реєстрації, отримати відповідні послуги. Наприклад, якщо полтавець, котрий на даний час знаходиться у Львові хоче перереєструвати бізнес, він зможе піти до будь-якого реєстратора у Львові та внести відповідні зміни до статуту, те саме стосується й реєстр рації нерухомості.

Міністерство продовжує запроваджувати максимальну кількість електронних онлайн-сервісів, через які українці зможуть отримати всі необхідні документи. Також міністр Петренко наголосив, що електронні довідки згідно закону мають таку ж саму силу, як і довідка з печаткою.

– Думаю, що Полтавська область буде однією з пілотних областей в Україні по тих новаціях, які ми запроваджуємо, – зазначив Павло Петренко.

Нагадаємо, не так давно Полтавщину відвідували міністр економіки України та міністр аграрної політики.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter