На Полтавщині коштом Державного фонду регіонального розвитку реалізують 22 інвестпроекти

Влада
Ольга Матвієнко29 лютого 2016 о 17:571065 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині коштом Державного фонду регіонального розвитку реалізують 22 інвестпроекти
Десять з них – у об’єднаних територіальних громадах.

На Полтавщині коштом Державного фонду регіонального розвитку реалізують 22 інвестпроектиДиректор Департаменту економічного розвитку Інна Іщенко. Фото надане прес-службою Полтавської ОДА

Обласна влада визначилася із проектами, які у 2016 році реалізуватимуться коштом Державного фонду регіонального розвитку. Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку Інна Іщенко, цього року в конкурсі брали участь 111 інвестиційних проектів.

– За результатами конкурсного відбору реалізують 22 проекти, на які виділили 80 мільйонів 805 тисяч гривень із Державного фонду регіонального розвитку та понад 28 мільйонів – із місцевих бюджетів, – прокоментувала Інна Іщенко. – Серед 22 проектів 12 відповідають плану реалізації Стратегії розвитку Полтавської області на період 2015-2017 років та 10 проектів, спрямованих на підтримку 9-ти об’єднаних територіальних громад. Йдеться про Глобинську, Пирятинську, Шишацьку, Омельницьку, Пришибську, Семенівську, Покровсько-Багачанську, Білоцерківську, Клепачівську тергромади. Дані проекти спрямовані на будівництво та реконструкцію соціальної, медичної, освітньої та комунальної інфраструктури як місцевого, так і загальнообласного значення, а також на придбання техніки, необхідної для забезпечення нормального розвитку громад області.

Так, планується продовження реалізації 2 інвестиційних проектів, а саме:

– обласний протитуберкульозний диспансер, стаціонарне відділення на 350 ліжок на вул. Київське Шосе, 1-В с. Супрунівка Полтавського району (ІІІ черга будівництва);

– реконструкція мосту через річку Хорол загальною довжиною 116 м на вул. Гоголя у Миргороді.

Планується розпочати будівництво:

– об’їзного низьководного мосту через р. Сула в адміністративних межах м. Лохвиця;

– водопровідної мережі (район «Залізниця» в смт Машівка Машівського району);

– школи в м. Заводське Лохвицького району;

– полігону твердих побутових відходів у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді;

– водогону системи водопостачання та водовідведення в Омельницькій територіальній громаді;

– вуличного освітлення в Омельницькій об’єднаній територіальній громаді та Пришибській об’єднаній територіальній громаді.

Також кошти державного фонду регіонального розвитку в 2016 році спрямуються на реконструкцію:

– обласного кардіологічного диспансеру (корпус інтервенційної кардіології та реабілітації);

– будівлі під Центр надання муніципальних послуг у м. Кременчук;

– Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці (блок №2);

– системи водопостачання мікрорайону «Золотнишине» м. Комсомольськ;

– Михайликівської загальноосвітньої школи Шишацького району;

– будинку для одиноких людей похилого віку в Семенівській об’єднаній територіальній громаді.

Інвестиційні проекти на 2017 рік Полтавщина має подати вже до кінця квітня цього року, наголосила Інна Іщенко. Щоб вони були якісними і відповідали вимогам Мінрегіонбуду, з 9 по 11 березня Департамент економічного розвитку ОДА проводитиме навчання, консультацій та практичних занять на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

При цьому голова ОДА Валерій Головко наголосив, що інвестиційні проекти на наступний рік необхідно розробляти у сферах надання послуг, зокрема у царині медицини, освіти, комунального господарства. Окрім того, очільник області зробив акцент на фінансовому стимулі наступного року для тих громад, які на сьогодні ще не об’єдналися, проте мають таке бажання.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter