На Полтавщині шукають шляхи виведення зарплат із «тіні»

Влада
Ольга Матвієнко17 лютого 2016 о 18:311175 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині шукають шляхи виведення зарплат із «тіні»
Сьогодні область на останньому місці серед інших у цьому питанні.

На Полтавщині шукають шляхи виведення зарплат із «тіні»Полтавщина відстає у питанні виведення зарплат із «тіні». Фото – fraza.ua

Полтавщина – на останньому місці серед регіонів за темпами виводу зарплат з «тіні». Таку невтішну статистику оголосив голова облдержадміністрації Валерій Головко, посилаючись на дані, які оголосили під час Ради регіонального розвитку у столиці, повідомили у прес-службі Полтавської обласної ради.

Річ навіть не у статистиці, а у дієвих кроках, які сприятимуть реальному виведенню зарплат на Полтавщині з «тіні».

– Уже є і послаблення податкового тягаря, і відміна перевірок. Кроки з боку Президента і Уряду у бік співпраці з бізнесом зроблені. Тепер вже черга підприємців до співпраці. Адже не варто забувати – сплата податків з реальних зарплат – це розвиток інфраструктури територій, на якій працює підприємець, а значить і покращення інвестиційного клімату, – звернув увагу Валерій Головко.

Тим часом, контролюючі служби нарікають – важко обліковувати робітників в умовах заборони перевірки бізнесу. Говорять, що подекуди інспекторів буквально не пускають на підприємства. З ініціативою виступив голова обласної ради Олександр Біленький.

– Зверніть увагу на технологічні процеси. Як може між екскаватором, який копає глину і цеглиною, яка виходить з печі, стояти одна людина? Треба вивчити технологічну послідовність підприємств, і це дасть багато відповідей на питання обліку тих, хто працює, – сказав голова обласної ради.

Читайте також: Скільки Полтавщина отримала інвестицій у 2015

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter