Органи соцзахисту контролюватимуть виплату допомогу вимушеним переселенцям на Полтавщині

Влада
Ольга Матвієнко20 липня 2016 о 15:02898 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Органи соцзахисту контролюватимуть виплату допомогу вимушеним переселенцям на Полтавщині
​Перед виплатою соцпрацівники перевірятимуть фактичне місце проживання переселенців.

Органи соцзахисту контролюватимуть виплату допомогу вимушеним переселенцям на ПолтавщиніФото – ngo.konogonka.com

На Полтавщині за офіційними даними перебуває 29284 внутрішньо переміщених осіб, з яких понад 18 тисяч отримують соціальні виплати. Контроль за проведенням цих виплат відтепер покладено на районні управління соцзахисту населення. Перевірки фактичного місця проживання/перебування таких ВПО проходитимуть з 15 липня по 15 жовтня. Про це повідомили у прес-службі Полтавської ОДА.

8 червня цього року постановою Кабміну прийнятий порядок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Усі функції, зокрема контролю та обстеження матеріально-побутових умов проживання, покладено на районні управління соцзахисту населення.

Читайте також: Уряд удосконалив механізм нарахування субсидій: про обіцянки влади

– Першочерговим завданням відповідно постанови КМУ визначено у місячний термін вирішити питання призначення або відновлення соціальних виплат ВПО, довідки яких були не дійсні через відсутність відповідної відмітки Державної міграційної служби України або термін дії яких закінчився до 20 червня цього року, – прокоментувала директор Департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

Таких сімей в області станом на 14 липня налічується 2473, із них – 1709 отримувачів державної соціальної допомоги та 1126 отримувачів пенсій. Лише 347 осіб не отримують допомогу, через те, що за місцем проживання їх не виявили.

Зараз на обліку в Полтавській області в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб перебуває 29284 осіб, а це – 19308 сімей. Понад 18 тисяч переселенців отримують соціальні виплати.

Наступним етапом виконання постанови Кабміну є здійснення контролю за проведенням виплат ВПО за місцем їх фактичного проживання. Тобто раз у півроку працівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення відвідують фактичне місце проживання/перебування ВПО, які отримують соціальні виплати.

– Департаментом вже розроблено детальний покроковий план з метою забезпечення виконання постанови КМУ. Проведено роботу щодо другого етапу реалізації вказаної постанови. Перевірки рекомендуємо провести у період з 15 липня по 15 жовтня, до початку реалізації програми щодо житлових субсидій, – сказала Людмила Корнієнко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter