Полтавщину штурмують політичні заробітчани: ЧЕСНО про техкандидатів 151 округу

Влада
Ольга Матвієнко8 липня 2016 о 16:391215 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавщину штурмують політичні заробітчани: ЧЕСНО про техкандидатів 151 округу
Майже всі кандидати не працюють і не прописані у Полтавській області.

151 округ на Полтавщині заполонили технічні кандидати, яких, імовірно, партійні штаби «зграями» від виборів до виборів кидають з округу на округ. Майже всі вони, за інформацією ЦВК, тимчасово не працюють. Ситуацію в 151 окрузі проаналізували активісти громадського руху ЧЕСНО.

Полтавщину штурмують політичні заробітчани: ЧЕСНО про техкандидатів 151 округу

Жоден кандидатів не вказав Полтаву чи Полтавщину містом проживання, що сигналізує про те, що вони – політичні парашутисти, які не знають реальних проблем регіону.

Але навіщо вносити заставу в розмірі дещо майже 15 тисяч гривень заробітної плати за кандидата, який не проявляє жодної активності у передвиборчій кампанії та не претендує на перемогу?

До теми: Полтавські «Батьківщина» і «Самопоміч» хочуть приєднатися до руху «Під контролем»

Відповідь проста: потенційні переможці зацікавлені у техкандидатах, щоб завести чим більше членів у дільничну виборчу комісію, яка видає бюлетені та займається підрахунком голосів. Кожен кандидат має право подати своїх членів до ДВК, і вони будуть визначатися за принципом жеребкування. Відповідно, що більше техкандидатів під контролем у головного кандидата, то більше в нього шансів завести своїх членів у ДВК. Торік на Чернігівщині був встановлений рекорд за всю історію виборів. Там зареєструвалося аж 127 кандидатів. Тоді Геннадій Корбан та Сергій Березенко змагалися за недоторканість та мандат депутата ВРУ.

На Полтавщині зареєструвалося всього 47 кандидатів. Зараз найбільший технічний бій йде за Луганщину. Там майже 100 техкандидатів.

Цікаво, що кандидат Володимир Шутов – засновник господарського товариства «Сігма Групп», керівником якого з 2015 року є інший кандидат – Дмитро Таранов, з яким уже вдруге вони «змагаються» на одному і тому ж окрузі.

Полтавщину штурмують політичні заробітчани: ЧЕСНО про техкандидатів 151 округу

Інший технічний кандидат Віталій Боченко на своїй сторінці у Facebook поширює псевдосоціологію від ГО «Передові Правові Ініціативи», які були неодноразово помічені у маніпуляціях із рейтингами кандидатів, зокрема за даними Texty.org, завищували рейтинг партії екс-регіоналів «Відродження», просували Довгого та Тігіпка.

Бражник Дмитро 2012-го був помічений у складі уповноважених осіб «Партії Пенсіонерів України» разом з Богуном, який на поточних виборах балотується від новоствореної партії екс-регіоналів «Україна Славетна».

Решта кандидатів, які мігрують з округу на округ, маловідомі й, окрім офіційної інформації на сайті ЦВК, про них більше нічого знайти не вдалося.

Читайте також: Битва за Полтавщину: рух «Чесно» про кандидатів 151 округу