Полтавська області є другою за готовністю до оборони в Україні

Влада
Ольга Матвієнко22 вересня 2014 о 17:3518883 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська області є другою за готовністю до оборони в Україні
​«Полтавщина – друга серед областей за рівнем готовності до оборони», – розповів голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук.

Полтавська області є другою за готовністю до оборони в УкраїніВіктор Бугайчук розповів про оборонну здатність області

За словами голови Полтавської облдержадміністрації Віктора Бугайчука, Полтавська область – друга серед українських регіонів за ступенем виконання планів територіальної оборони після Дніпропетровської. Про це керівник області розповів на сесії обласної ради, посилаючись на доповідь обласного військового комісара, повідомили у прес-службі ОДА.

– Облдержадміністрація є виконавцем завдань, які ставить центральний штаб, – зазначив Віктор Бугайчук. – Полтавщина на 99 відсотків уже виконала накази центрального штабу в Києві про необхідні дії за планом територіальної оборони.

Насамперед, на Полтавщині заплановано створити два батальйони територіальної оборони. Один із них уже створений і виконує завдання в регіоні, наближеному до зони АТО. Зараз він передислоковується на Південь країни.

Голова ОДА повідомив, що створено по п’ять загонів громадянської оборони (ЗГО) при кожному військкоматі області. У кожний такий загін підібрано особовий та офіцерський склад, вирішено питання із забезпеченням інвентарем і технікою на випадок надзвичайної ситуації.

– Особовий склад цих загонів чітко знає своє завдання і місцеперебування на випадок надзвичайної ситуації. Вони теж готові стати на захист держави, – зазначив Віктор Бугайчук.

За словами очільника області, також створені роти охорони, які захищатимуть військкомати, адміністративні будівлі та важливі об’єкти інфраструктури в разі потреби.

Створено зведений загін, який складається з представників силових структур для виконання оперативно-тактичних завдань.

Долучатися до оборони Полтавщини можуть і добровольці – їм потрібно звернутися до військкомату або до УМВС, пройти медогляд, отримати інструктажі й дозволи на володіння зброєю.

Серед низки інших заходів, проведено перевірку інфраструктури, яка може бути використана у військовий період для захисту цивільного населення. Решта інформації є засекреченою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter