Полтавських депутатів закликали замість сваритися затвердити бюджети

Влада
Ольга Матвієнко12 січня 2016 о 15:561054 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавських депутатів закликали замість сваритися затвердити бюджети
Полтава, три райони міста і одне село на Полтавщині досі без бюджетів на 2016 рік.

Полтавських депутатів закликали замість сваритися затвердити бюджетиДепутатів полтавських рад закликали затвердити бюджети. Фото – www.aif.ua

Із початку 2016-го минуло майже півмісяця, а в Полтавській області й досі не скрізь затвердили бюджети. Без головного фінансового документу залишається Полтава, три райони міста – Київський, Октябрський та Ленінський – і одне село в області. У зв’язку із цим голова Полтавської ОДА Валерій Головко та голова облради Олександр Біленький звернулися до депутатів відповідних рад.

«Шановні депутати Полтавської міської та районних у місті рад!
Звернутися до вас спонукала ситуація, що склалася у Полтаві стосовно ухвалення місцевих бюджетів на 2016 рік.
На Полтавщині на кінець 2015 року з 500 місцевих бюджетів, які входять до зведеного бюджету України, затверджено 495.
Не затверджено лише бюджети Полтави, Київського, Октябрського, Ленінського районів у місті Полтаві, а також 1 сільський бюджет.
Це є не лише прямим порушенням Бюджетного кодексу України, а й величезною неповагою до територіальної громади, яка довірила вам свою долю.
Сподіваємося, ви розумієте, що від вчасного прийняття бюджету залежить налагодження всього ритму життя міста, функціонування бюджетних установ та організацій, робота шкіл, лікарень, дошкільних закладів, закладів культури та спорту. Також з початку цього року на утримання міського бюджету переведено професійно-технічні навчальні заклади.
Відсутність вчасного фінансування, затримка заробітної плати потягнуть за собою величезну напругу в суспільстві та загострення ситуації в місті. Під загрозою функціонування міських комунальних служб, пільгове перевезення пасажирів.
Сьогодні, в умовах протистояння агресії, що її чинить Росія проти України, ці питання набувають рівня національної безпеки.
На останніх виборах до місцевих рад мешканці міста прагнули обрати депутатів, здатних втілити в життя ідеали Революції Гідності, яка освячена кров’ю Героїв Небесної Сотні та героїв АТО. Тому полтавці із сумом і розчаруванням спостерігають за тими протиріччями та чварами, які розривають депутатський корпус Полтавської міської ради, гальмують роботу районних у місті рад, в першу чергу - прийняття бюджетів.
Просимо вас усвідомити, що передвиборчі баталії завершилися, та довести свою спроможність мислити по-державному, колективно та ефективно вирішувати всі питання, від яких залежить життя міста та добробут його жителів.
Також хочемо наголосити, що від вашого професіоналізму, здатності злагоджено працювати та знаходити компромісні рішення залежить не лише розвиток Полтави, а й довіра її мешканців до влади в цілому, їх віра у перспективу розвитку нашої держави».

Нагадаємо, що бюджет області теж затвердили частково – лише захищені статті видатків і загальні суми по галузях. Детальний розподіл коштів затвердять після опрацювання на комісіях спільно із розпорядниками грошей наприкінці січня або в лютому.

У міській раді і досі не відбулася повноцінна сесія. Депутати зібралися без міського голови Олександра Мамая, аби обрати склад профільних комісії та вирішити ще ряд питань. Мамай же призначив на 18 січня лише підготовчу нараду, а дата сесії досі невідома.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter