Полтавцям роздали нагороди до Дня фізичної культури і спорту

Влада
Ольга Матвієнко8 вересня 2016 о 09:451209 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям роздали нагороди до Дня фізичної культури і спорту
​Зокрема привітали призерів олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Полтавцям роздали нагороди до Дня фізичної культури і спортуВолодимир Кисельов. Фото прес-служби Полтавської обласної радиДо дня фізкультури і спорту у Полтавському академічному обласному українському музичному-драматичному театрі імені М. В. Гоголя нагороджували усіх причетних до розвитку галузі у області. Відзнаки Національного олімпійського комітету України, профільного Міністерства та відомств, обласної ради та облдержадміністрації вручили голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко і заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий. Про це повідомили у прес-службі Полтавської обласної ради.

Та нагородження найкращих спортсменів області – лише перший крок до визнання їхніх здобутків.

– І у напрямку розвитку спорту області у обласної ради є свій «план на гру», – повідомив у своєму вітальному слові голова обласної ради Олександр Біленький. – Я сам розумію, наскільки важко виховати майбутнього чемпіона, адже починав свою трудову діяльність керівником спортивних гуртків у Решетилівці. Саме тому з наступного року ми плануємо в рази збільшити фінансування з обласного бюджету на розвиток фізкультури і спорту. Та до того часу ми не сидимо склавши руки. До кінця року плануємо завершити відновлювальні роботи у спорткомплексі Решетилівського аграрного ліцею, у які вклали 9,5 мільйонів з обласного бюджету. Ми плануємо, що ця спортивна арена прийматиме змагання всеукраїнського рівня, зокрема етапи Кубку України з техніки спортивного туризму та скелелазіння.

Читайте також: Як полтавська влада нафтогазовиків вітала з професійним святом

Роман Товстий, заступник голови Полтавської облдержадміністрації, зазначив, що важливий крок для популяризації спорту на Полтавщині – зведення спортивних майданчиків зі штучним покриттям.

– Матимемо до кінця року вісім таких майданчиків. Уже виділили на них кошти з обласного бюджету і підготовчі роботи йдуть повним ходом. Цю програму у найближчі роки ми не збираємось зупиняти, а лише активізуватимемо, – запевнив заступник голови облдержадміністрації.

Вшановували цього дня і спортсменів-олімпійців, які гідно представили Полтавщину на Олімпіаді в Ріо. Відзнаки отримали полтавський плавець Любомир Лемешко, та заслужений тренер України Микола Мацапура, чий вихованець Дмитро Янчук приніс першу полтавську нагороду за всю історію Незалежності України.

– Це результат навіть не фінансування спорту, а внутрішньої мотивації спортсмена, – зазначив у вітальному слові чемпіон Олімпіади-80, видатний спортсмен Полтавщини Володимир Кисельов. – У цей важкий час, коли в Україні йде війна, кожна наша перемога дуже важлива. Бо після кожної з них нас все більше бояться вороги. І ці одинадцять медалей, з яких одна Полтавщини, вони всі для нас золоті. І головне, щоб молодь сьогодні зрозуміла і добре затямила значення поняття «патріотизм». І коли ви будете жити спортом, і у спортивних залах проводитимете по 14 тренувань на тиждень – ви будете з медалями.

На завершення свята усіх причетних привітали мистецькими дарунками, зокрема хореографічні колективи Полтави, солісти обласної філармонії Аліна Філіпюк, Ігор Година та відома співачка Лариса Борисенко.

До теми: Підприємців Полтавщини нагородили з нагоди професійного свята

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter