У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП (інфографіка)

Влада
Юлія Обелець26 травня 2016 о 09:25847 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП (інфографіка)
ОПОРА промоніторила склад гадяцької міської та районних рад на належність депутатів до політичних сил аби показати можливість використання адміністративного ресурсу.

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП (інфографіка)У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП (інфографіка). Фото – elections.rbc.ua

У цілому по 151-му округу обрано 214 депутатів в міську та районні ради. Провладна партія «БПП «Солідарність» отримала найбільше депутатських мандатів – 46 по всім радам. В 4-х радах «БПП «Солідарність» мають більшість (Гадяцька міська рада, а також Гадяцька, Гребінківська (разом з "Батьківщиною", "Відродженням" та "Партією простих людей") і Лохвицька районні ради).

Нагадаємо, на Полтавщині розпочався виборчий процес народного депутата по 151 округу (інфографіка)

При цьому в Гадяцькій райраді мають відчутну перевагу за представниками. Провладна партія під час місцевих виборів не зайняла в окрузі нижче 3 місця в голосуванні. «Батьківщина» займає другу позицію за своїми представниками в радах – 32 депутати. Загалом по 151-му округу до міської та районних рад потрапили 11 партій.

Гадяцька міська рада. До складу Гадяцької міськради входить 26 депутатів з 7 партій. Найбільше представництво має фракція партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», яка на місцевих виборах 2015 року набрала 23,08% голосів - 6 депутатів. «Рідне місто» з 19,23% голосів має 5 своїх представників, 4 депутати представляють «Партію простих людей Сергія Капліна», за яку проголосувало 15,38% виборців.

Міський голова Володимир Нестеренко (у 2010 був членом «Партії регіонів»), та наразі був обраний від партії «Блок Петра Порошенк «Солідарність»». Заступник міського голови Михайло Харлан член політичної партії «Відродження».

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Гадяцька районна рада. Що стосується гадяцької районної ради, то до неї обрано 34 депутати. При цьому лише 5 партій з 11, які приймали участь у виборах, подолали прохідний бар’єр. Абсолютна більшість у представників «БПП «Солідарність», які набрали 41,18% голосів - 14 депутатських крісел. По 6 представників мають «Відродження» та «Рідне місто». Ці партії отримали по 17,65% голосів виборців.

Голова РДА Гадяцького району Олексій Матюшко член політичної партії «Фронт Змін». Заступник голови Сергій Бондаренко член партії «Блок Петра Порошенк «Солідарність»».

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Гребінківська районна рада. До райради входить 26 депутатів, які представляють одразу 8 партій. Це єдина райрада 151-го округу, в якій немає одноосібного лідера за результатами місцевих виборів, і яка має найбільшу конкуренцію. Найбільше своїх представників мають одразу 4 партії, які отримали по 4 депутатські крісла – «Батьківщина», «БПП «Солідарність», «Партія простих людей Сергія Капліна» та «Відродження». Усі набрали 15,38% голосів.

Голова РДА Віталій Роспопов член провладної партії, а його заступник Олександр Князєв залишається безпартійним.

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Лохвицька районна рада. Лохвицька райрада складається з 34 депутатів. До складу ради входить 7 партій. Найбільше представництво має «БПП «Солідарність» - 7 представників та 20,59% голосів. По 6 депутатів представляють партії «Батьківщина» та «Відродження», за яких проголосувало 17,65% виборців.

Голова РДА Володимир Рязанов так само як і більшість очільників є членом партії президента. Проте його заступник Ольга Папіренко безпартійна.

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Лубенська районна рада. Райрада має 34 депутатські крісла. За підсумка голосування до ради потрапили 6 партій. У «Радикальної партії Олега Ляшка» найбільше представництво – 9 депутатів (26,47% голосів). По 6 депутатів мають партії «БПП «Солідарність» та «УКРОП» (17,65%).

Голова РДА Тетяна Качаненко безпартійна, та у 2015 під час місцевих виборів пройшла по спискам «БПП «Солідарність». Заступник голови Тетяна Сергієнко солідарна з Тетяною Качаненко, так як безпартійна, проте під час місцевих виборів йшла по спискам провладної партії.

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Пирятинська районна рада. До складу входить 34 депутати, які представляють 8 партій. Більшість має «Батьківщина» - 8 депутатських крісел (23,53% голосів). За підсумками голосування «Рідне місто» отримало представництво в 6 депутатів (17,65%). По 5 депутатів представляють «Свободу» та «БПП «Солідарність» (14,71%).

Голова РДА Олег Куча обіймає свою посаду будучи членом партії «БПП «Солідарність», а його заступник Ольга Яременко безпартійна.

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Чорнухинська районна рада. Складається з 26 депутатів та 8 партій. Жодна з партій немає відчутної переваги. Лідирують за представництвом «Соціалісти» - 5 депутатів (19,23% голосів). По 4 депутатські мандати отримали представники «БПП «Солідарність» та «Рідного міста» (15,38%).

Голова РДА Олег Ковган Володимирович безпартійний, а його заступник Владислав Бибик - голова районної організації Політичної партії «Український демократичний альянс за реформи Віталія Кличка»

У 151 окрузі більшість депутатів районних рад від БПП

Нагадаємо, що викорстання адміністративного ресурсу можна визначити як використання посадовими особами своїх службових повноважень з метою впливу на виборчий процес. По суті, адміністративний ресурс представляє повний комплекс ресурсів, володіння якими надає кандидату від влади додаткові можливості під час виборів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter