У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутати

Влада
Ольга Матвієнко28 червня 2016 о 17:181780 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутати
Спостерігачі виявили листівки, у яких очорнили сімох кандидатів.

У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутатиНа Полтавщині виявили випадки застосування «чорного» піару. Фото – lohotron.in.ua

24 червня спостерігачі ОПОРИ в 151 виборчому окрузі виявили інформаційні бюлетені громадської організації «Громадський Майдан Полтавщини». У листівках надрукували інформацію, спрямовану на очорнення деяких кандидатів в народні депутати. Як повідомили у прес-службі мережі ОПОРА, інформація стосується кандидатів Сергія Мамояна («Партія простих людей»), Олексія Рябоконя (самовисуванець), Миколи Бондаря (самовисуванець), Людмили Овчаренко («Відродження»), Інни Авраменко («УКРОП»), Олександра Березянського («Опозиційний блок») та Руслана Ляшка («Радикальна партія»). Бюлетені розповсюджують у Пирятині та Лубенському районі.

Листівка складається з чотирьох аркушів, на яких розповідається, що перелічені кандидати, котрі балотуються до Верховної Ради в ВО 151, представляють олігархічні клани. Представники «Громадського Майдану Полтавщини» закликають виборців «дати бій олігархату».

Читайте також: Кандидати до Верховної Ради по 151 округу агітуватимуть виборців на радіо та телебаченні

У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутати

У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутати

У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутати

У 151 виборчому окрузі «очорнили» сімох кандидатів у народні депутати

Відтак, в матеріалі інформаційного бюлетеню кандидатів Сергія Мамояна та Олексія Рябоконя відносять до складу «олігархічного клану Петра Порошенка»: «Партія «Простих людей» створена Сергієм Капліним – депутатом партії Петра Порошенка, який сьогодні входить до коаліції Яценюка та Порошенка. Це, за нашими переконаннями, створена партія «олігархічним кланом Петра Порошенка» для того, щоб мати більшість у всіх радах. Самовисуванець міський голова м. Пирятина Олексій Рябоконь. На нього працюють штаби БПП, газета «Події та коментарі», газета «Пирятинська правда», депутат облради від БПП Стасовський. І з метою одурманити людей влаштували збори, що начебто він не від влади Порошенка, а від громади! Якщо кандидат починає вже свою виборчу кампанію з обману прикриваючись «самовисуванням», а насправді є одним з представників олігархів, то не чекайте сумління від цієї особи потім».

Миколу Бондаря, Людмилу Овчаренко та Інну Авраменко називають представниками «клану Коломойського»: «Всі ці люди поповнять в разі обрання ряди «Порошенкової коаліції» для подальшої узурпації влади».

Ще двох кандидатів – Олександра Березянського та Руслана Ляшка, включають до «клану Ахметова-Фірташа»: «Від «Опозиційного блоку» (клан Ахметова-Фірташа) Березнянський Олександр. Руслан Ляшко бувший регіонал. В 2012 році допомагав Партії регіонів на виборах, офіційно був спостерігачем на виборчих дільницях від Партії Регіонів».

Також в бюлетені є інформація відносно судової справи між активістами громадської організації та головою Пирятинської РДА Олегом Кучою. «Він прагне залякати судовими позовами тих, хто не витримує брехливих агітацій під час виборів і хто вважає, що люди, які віддали життя за зміни в країні варті того щоб воно так і відбулося».

В кінці бюлетеня йдеться про «корупцію в Пирятинській поліції».

Слід зазначити, що листівка містить в собі вихідні дані, згідно яких друк здійснено в видавництві «Миргород» загальним тиражем в 30 тисяч примірників.

ОПОРА звернулась до представників «Громадського Майдану Полтавщини» за коментарем. Коментувала ситуацію Любов Яременко, відповідальна за випуск інформаційного бюлетеню. Вона повідомила, що за свої власні кошти, у розмірі 5000 гривень, надрукувала інформаційний бюлетень. Наразі активісти розповсюджують його у Пирятині та Лубенському районі. На питання, чому серед кандидатів у народні депутати в 151 виборчому окрузі немає інших, Яременко відповіла, що вони з’являться у наступному номері. Наразі у бюлетені були зазначені усі, хто на думку представників «Громадського Майдану» належать до олігархічних груп.

Про зауваження, що інформація в бюлетені містить наклепницький характер, який суперечить законодавству України і кандидати можуть у такому випадку подати до поліції, Любов Яременко відповіла, що на місцевих виборах вони розповсюджували схожу інформацію і в результаті виграли суд.

Представникам ОПОРИ вдалося поспілкуватися з деякими кандидатами, які були згадані в бюлетені.

У штабі Сергія Мамояна повідомили, що у поліцію вони звертатись не будуть: «У наступному номері інформаційного бюлетеня «Партії простих людей» вийде нова публікація, котра розповість про ситуацію, що склалася з народним депутатом Сергієм Капліним та виходом його з фракції провладної партії шляхом судового позову. Стосовно матеріалу, що вийшов, так ми не хочемо зайвий раз приділяти увагу «чорному» піару. Єдине, ми розуміємо, що це систематична робота цілого штабу, а таких у нашому окрузі не багато», – кажуть представники Мамояна.

Також не збирається судитися й Людмила Овчаренко: «Я не буду втягуватись у цю тяганину. Як правило, люди, котрі очорнюють репутацію інших у житті нічого не добиваються. Стосовно 2012 року, так мені за той період виборчого процесу не соромно. Ми допомагали людям, робили конкретні дії, а не просто обіцяли. Краще хай люди не читають такі газети сумнівні, а характеризують кандидатів за справами, а не тим, що написано».

А от в штабі Олексія Рябоконя та Олександра Березянського не збираються залишати дану листівку без уваги.

У штабі Олексія Рябоконя повідомили, що юрист вже займається цим питанням. Проте примірника вони не мають, лише вивчають інформацію по відсканованому прикладі газети, котрий їм надіслали. Подальша реація штабу на публікації буде залежати від коментаря юриста після вивчення.

Олександр Березянський також зауважив: «На мене немає інформації стільки, скільки на моїх опонентів, тому що моя репутація не заплямована. Проте все рівно буду звертатись до поліції за той наклеп, що розповсюджує інформаційний бюлетень», – каже Березянський.

Наразі представники ОПОРИ намагаються взяти коментарі й інших загаданих у бюлетені кандидатів.

Нагадаємо, згідно аналізу ОПОРИ агітаційної діяльності в ВО 151 наразі активність помічена у 11 кандидатів, серед яких – Березянський («Опозиційний блок»), Богдан (ВО «Батьківщина»), Близнюк («Свобода»), Мамоян («Партія простих людей»), Ляшко («Радикальна партія»), та самовисуванці Бондар, Рябоконь, Мигаль, Манько, Пархоменко та Ольшанський.

ОПОРА попереджає, що згідно частини 10 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter